Fra 15. august skal hun lede den nyopprettede "Seksjon for kreativ næring" når Kulturrådet skal etablere Kreativt Norge som et helt nytt kontor i Trondheim.

Bodil Børset kom til Hamsunsenteret fra NTNU, med en doktorgrad i litteraturvitenskap fra 2007 og jobb som førsteamanuensis, forsker og leder for Kunnskapsparken Faros. Hun har lederutdanning fra hovedprogrammet i Nordnorsk Lederutvikling. Hun startet ved Hamsunsenteret 1. januar 2009, og har ledet oppbyggingen og etableringen av senteret, en erfaring hun mener kommer godt med i den nye jobben.

Verdens beste jobb

– Hvordan forlater man en jobb som man fremdeles mener er verdens beste jobb?  Når vet man at tiden er inne for å takke for seg? Det er vanskelig å forestille seg at noe skal kunne matche jobben som direktør på Hamsunsenteret. Tiden på Hamsunsenteret har vært både den mest givende og lærerike og samtidig krevende, sier Børset i en pressemelding Hamsunenteret har sendt ut.

Store ting venter

Hun mener  den som tar over jobben som direktør på Hamsunsenteret, tar over en av de viktigste lederstillingene i norsk kulturliv.

– Hamsunsenteret er en robust organisasjon, med en svært kompetent stab, spennende planer som er godt strategisk forankret og en kulturarv som i dag er mer relevant enn noen sinne. Tenk å få lov til å jobbe med et bygg som dette, i Hamsuns eget landskap, med et slikt forfatterskap og en kontrovers som Hamsuns. Jeg er sikker på at Hamsunsenterets reise bare så vidt har begynt, og at store ting ligger foran og venter, sier hun.

Tiden er moden

Det er ikke met lett hjerte Børset velger å forlate Hamsunsenteret og Nordlandsmuseet.

– Det er en flott organisasjon med dyktige kolleger, og Hamarøy er et vakkert sted, hvor vi har satt noen røtter. Etter åtte år tror jeg likevel tiden er moden, både for Hamsunsenteret og meg som leder, at jeg overlater roret til noen andre og søker nye utfordringer. Jeg er takknemlig og ydmyk for den tilliten som jeg har hatt, og håper jeg har klart å utføre oppdraget på en god måte, sier Børset i pressemeldingen.