Får to nye filmklubber

For store og små: De to nye filmklubbene i Hamarøy skal gi tilbud til både store og små, slik også Bygdekinoen gjør.

For store og små: De to nye filmklubbene i Hamarøy skal gi tilbud til både store og små, slik også Bygdekinoen gjør. Foto:

Filminteresserte kan glede seg over at det planlegges etablering av to filmklubber i Hamarøy.

DEL

Både Hamarøy filmklubb og Hamarøy barnefilmklubb er nå under etablering med Stine I. Braseth-Ellingsen som prosjektleder.

Hun har nå søkt om økonomisk støtte på 15.000 kroner fra kultur- og næringsfondet i Hamarøy til nysatsingen.

– Hamarøy filmklubb og Hamarøy barnefilmklubbs formål er å fremme interessen for film som kunst, som opplysning og som underholdning. Vi ønsker å bruke film som en inngang til historie og kulturhistorie. Fremme et kritisk og reflektert forhold til film, for eksempel gjennom å kombinere film og foredrag, diskusjon og studievirksomhet. Klubbene skal bli et sosialt møtested for film og diskusjoner om film. Vi vil gi voksne og barn gode og varierte filmopplevelser, og lage aktiviteter så både store og små får forståelse for filmens rolle i samfunnet, opplyses det i søknaden.

De to nye filmklubbene ønsker å inngå samarbeid med bygdekinoen, biblioteket, Hamsunsenteret, Árran og andre som er opptatt av gode kulturopplevelser i Hamarøy kommune.

– Målgruppene våre vil variere fra visning til visning, men vi har et ønske om at kvalitet skal være en rød tråd i all vår aktivitet. Barnefilmklubben vil naturligvis ha barn og unge som målgruppe, anfører Braseth-Ellingsen.

Artikkeltags