Duket for ny galleri-suksess

Matkunst: Også kunstelskere setter pris på mat, spesielt når den er så kunstferdig laget som på Tranøy. Foto: Øyvind A. Olsen

Matkunst: Også kunstelskere setter pris på mat, spesielt når den er så kunstferdig laget som på Tranøy. Foto: Øyvind A. Olsen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Flott kunst, gratis mat og drikke, samt strålende sommervær.

Forholdene kunne knapt vært bedre da både Tranøy Galleri og Hamsungalleriet på Tranøy sesongåpnet sist lørdag.

Åpningen omfattet også den tradisjonelle utstillingen under åpen himmel på svabergene utenfor Tranøy.

I år er det ekteparet Berit og Heinz Klarer som driver begge galleriene. Tranøy Galleri har de kjøpt siden sist, mens Hamsungalleriet leies av Stein Thorbergsen.

Blide øyne

Tradisjonen tro var det fullt hus og bare fornøyde fjes å se under åpningene.

– Det er en trygg følelse for Heinz og meg når galleriet fylles av folk, mange som vi kjenner, mange som vi aldri har sett før, samt gode og blide øyne i godt og blidt vær, konstaterte Berit Klarer under åpningen på Tranøy Galleri.

Der er Frank Brunner hovedutstiller. Berit Klarer introduserte han på en måte som nesten satte kunstneren helt ut.

– Det er ikke ofte jeg har vært et sted der jeg har blitt så grepet av noen ord som i dag, og jeg har vært på mange åpninger. Det er ikke mange som snakker om betydningen av emosjonell tenkning og erfaring. Jeg kjente meg så igjen i det du sa, roste Brunner. I utstillingen «Erindring» trekker kunstneren inn minner fra oppveksten.

Mange utstillere

Andre utstillere på de to galleriene på Tranøy i sommer er Karl Erik Harr, som er tilbake i galleribygda etter mange års fravær, Sigmund Lars Olsvik, Victor Vasarely, Espen Dietrichson, Per Ung, Camilla Knapstad og Ingun Dahlin.

På Hamsungalleriet vises også utstillingen «Den kystvendte historien -handel», som Berit Klarer selv beskriver som å vandre inn i en bok.

Artikkeltags