Kampen foregikk da han skulle lage illustrasjonene til en ny barnebok; «Sigurd og de flygende dinosaurene», skrevet av Einar Wist Øien. I fjor utga Reisang en interaktiv bok om griser og nå har han altså gitt seg inn i dinosaurenes verden.

– Er det tilfeldig at det blir to «dyrebøker» etter hverandre?

– Det kan jo være at hvis jeg skulle undergå dyp psykoanalyse vil man se en helt logisk sammenheng mellom en kjærlighetssyk gris og en fjærkledd tyrannosaurus, men forklaringen per i dag er at det er en ren tilfeldighet, svarer Reisang, kunstner og illustratør fra Bodø.

God følelse

«Sigurd og de flyvende dinosaurene» er hans debut som illustratør av barnebøker. Dét er ikke en tilfeldighet.

– Jeg velger kun å jobbe med prosjekter jeg får en god følelse for. Det fikk jeg etter å ha lest manuset til denne boka. Øien fikk meg til å le mange ganger, og jeg fikk øyeblikkelig en god idé til hvordan dette kunne illustreres, forteller han.

At Reisang i det hele tatt fikk oppdraget skyldes aktiv bruk av egne hjemmesider.

-Jeg har to hjemmesider som jeg bruker aktivt i jobben min. Den ene er for kunst (reisang.com) og den andre er for illustrasjon og kommersielle medier (burning-ink.com). Det var en illustrasjon redaktøren og Øien hadde sett på Burning Ink -siden, som falt i smak, og de spurte om jeg kunne lage noe i samme stil til denne boka, forklarer Reisang.

Indre dinosaur

Han begynte å jobbe med illustrasjonene forrige sommer.

– Da var jeg i Tel Aviv. Det var 37 varmegrader ute, så jeg hadde barrikadert meg inne på et rom sammen med et aircondition-anlegg og store mengder kaffe. Alle illustrasjonene ble laget med penn og akvarell. Det er veldig tidkrevende og lite tilgivent i forhold til å gjøre feil, så det var til tider virkelig en kamp mot min indre dinosaur for å holde tempoet oppe, smiler han.

Oppdraget har absolutt gitt Johan Reisang mersmak.

– Jeg har tre nye prosjekter på gang, to for Cappelen Damm og ett for Aschehoug, røper han.

Fanget i voksenverden

Det er ikke bare, bare for en voksen mann å skulle illustrere barnebøker.

– Jeg tror at jeg som de fleste over tretti føler meg nokså fanget i voksenverdenen. Denne boka handler om Sigurd og hans trofaste venn Lasse, som er en liten leketøysdinosaur, mens min trofaste følgesvenn er rutiner og regninger. Hovedutfordringen ligger derfor i å vekke til livet igjen den magien man ser verden med som barn. I barnas verden er alt større, alt er mer mystisk, og alt er mulig. Det er på det stedet man må være når man jobber med illustrasjonene, mener Reisang.

Den siste tiden har forøvrig han og hans gode venninne Sigrid Rasmussen vært mest opptatt av å forberede «Galleri Ulvsvågsfjell» i hjembygda hans Ulvsvåg, til sommersesongen.

– Både mine arbeider, og Sigrid sin kunst vil være presentert der. Flere av de originale dinosaurillustrasjonene vil også være til salgs der. Jeg var for øvrig så heldig å bli invitert på den norske ambassaden i Berlin for noen uker siden for å vise fram og snakke om min kunst sammen med en gruppe nordiske kunstnere, og dette har gitt meg mye motivasjon til å jobbe med nye prosjekter og utstillinger, sier Johan Reisang.