Gå til sidens hovedinnhold

Halvdan Sivertsen kommer med sin «koronalåt» neste uke – om veien tilbake som ble så lang

Halvdan Sivertsen rakk akkurat å spille inn sin låt om tiden vi lever i, kalt «Veien tilbake», før den sørafrikanske mutanten snek seg inn i Bodø og tvang byen til å stenge ned.

For abonnenter

– Skjønt vi rakk det jo på en måte ikke helt, siden to av oss faktisk ble smitta i forbindelse med ferdigstillingen av sangen. De er heldigvis friske nå, sier Halvdan Sivertsen i en uttalelse der han understreker at de var nøye med smittevern og holdt god fysisk avstand.

«Veien tilbake» slippes 30. april, og i tekstlinjen lyder det: «Så e den over, den store stria». Sangen beskrives som håpefull, men likevel vemodspreget, der den tar for seg tiden vi lever i og sliter med og konkluderer med at vi har et stykke igjen. For «veien tellbake ble lang, lang».

– Vi sender ut denne sangen til det norske folk, og håper den kan bidra til litt livslyst og framtidstro, sier Halvdan Sivertsen noen dager før singelslippet. Han forteller i pressemeldingen hvordan det var herlig å kunne møtes i studio og spille sammen igjen som band etter et år uten særlig musikalsk aktivitet.

– Vi hadde ikke spilt sammen siden den store 70-års feiringa mi i Oslo Spektrum i januar 2020, så jeg hører både gjensynsglede, spilleglede, protest og sinne, håp og engasjement i det vi spilte inn. Det ble noen minneverdige timer i studio, såpass at jeg faktisk blir litt rørt når jeg nå hører på det i ettertid, lyder det fra Sivertsen.

Som legger til at han sender «all verdens gode tanker til alle som sliter med helse, økonomi, ensomhet og framtidsfrykt, ja, med alt det vanskelige dette jævlige viruset har påført oss».

– Jeg gleder meg til å møte dere på konserter og festivaler igjen, og jeg vet det kommer til å skje. «Så e den over, den tunge tida, den må vær over snart…", runder han av.

Kommentarer til denne saken