Gå til sidens hovedinnhold

Halvdan er positiv til vaksinepass: - Vil ha et samfunn i bedring så fort som overhodet mulig

Den folkekjære artisten mener passet kan bidra til å få folk inn på konsert-arenaene fortere enn planlagt. Det er imidlertid ikke alle som mener det er en god idé.

– Sett fra min side som kulturarbeider, så ønsker vi oss et samfunn i bedring så fort som overhodet mulig. Hvis det kommer enkeltpersoner til gode før andre, så «let it be».

Det sier Bodø-artist Halvdan Sivertsen til Ukeslutt på P1. Sitatet er også gjengitt av NRK Nordland i en sak deres hjemmesider.

I artikkelen forteller Sivertsen at han mener vaksinepass er en god løsning fordi han vil åpne dørene til konsertarenaene igjen.

– For oss som skal ut å spille eller være publikummere – vil vi gjerne at hver eneste person som kan komme seg ut, får komme seg ut i livet så fort som mulig, sier han.

Dermed støtter Sivertsen ordningen, som den blant enkelte er omstridt. NRK gjengir også sitater fra filosof Einar Øverenget ved Høgskulen Innlandet, som mener det kan gi negative konsekvenser.

– Jeg vet ikke om vaksinepass gir oss nye rettigheter eller friheten tilbake, det kan heller være en begrensning vi innfører i friheten vi beveger oss rundt i; det å måtte identifisere oss stadig vekk, sier Øverenget til Ukeslutt på NRK.

– Dersom vi innfører et system som stadig skal gjøre at vi skal utlevere helseopplysninger. Om det er når vi skal til frisøren, tannlegen eller på konsert, «Hva slags samfunn er det vi utvikler på sikt?», spør han.

Helseminister Bent Høie har tidligere bekreftet at Norge er i samtaler med EU om et vaksinepass. Det skal gjøre at fullvaksinerte i større grad skal kunne delta på offentlige arrangementer når de kan bevise at de ikke er smittsomme. I England skal FA-Cupfinalen i fotball i mai være ett av totalt ni store test-arrangement for vaksinepass.

Kommentarer til denne saken