Kjempesmell for hagegigant

Den norske plante- og hagebutikkkjeden Plantasjen kjøpes opp av det svenske investeringsselskapet Ratos for om lag 1,2 milliarder kroner.

Den norske plante- og hagebutikkkjeden Plantasjen kjøpes opp av det svenske investeringsselskapet Ratos for om lag 1,2 milliarder kroner. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Den norske plante- og hagebutikkkjeden Plantasjen med stortap etter «ekstremt negativ» utvikling i sommer.

DEL

(NA24): Plantasjen, som har 77 butikker i Norge, gikk på en ny smell i tredje kvartal 2018.

Kjeden har butikk i Bodø, Mo i Rana, Harstad og Tromsø i Nord-Norge.

Nordens ledende plantekjede tapte 45 millioner kroner på driften før i årets tredje kvartal, mot et tap på sju millioner på samme tid i fjor. 

- Vi hadde en ekstremt negativ salg- og resultatutvikling i juli. August og september ble det bedre enn i fjor, men det var ikke nok for å kompensere for juli, som er en veldig viktig måned for Plantasjen, sier Jonas Wiström, konsernsjef i Ratos, selskapet som eier Plantasjen, i en telefonkonferanse.

Viktig måned

Plantasjen har 140 butikker i Norge, Sverige og Finland.

Ifølge rapporten til Ratos ble Plantasjen negativt påvirket av det varme  været og tørken under den viktige salgsmåneden juli og omsetningen falt sju prosent. 

- Det føles aldri bra å skylde på været, men vi vet alle at vi hadde ekstremt varmt og tørt vær i sommer, sier Wiström.

Ratos er allerede i gang med å snu skuta og driver nå en restrukturering av selskapet hvor de skal kutte i driftskostnader, samtidig som de gjør butikkene bedre. 

- Vi investerer i butikkene våre i Norge og Sverige og kundene skal få en bedre kundeopplevelse, sier Wiström.

Opp og ned

Det er ikke første kvartal i år hvor Plantasjen har problemer. I vinter hadde selskapet en driftstap før avskrivning på 205 millioner kroner, som følge av den harde og lange vinteren.

Til tross for svake tall i to av tre kvartaler, går Plantasjen med pluss for helåret på hele 227 millioner kroner, takket være et kjempesterkt resultat i andre kvartal.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken