Gå til sidens hovedinnhold

Guds ord

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Pendsjonert prest KnutS. Bakken skriver i sitt leserbrev at Guds ord er ikke så klart som det sies. Han mener ( som de fleste prester og biskoper i den norske kirke) at det må tolkes ut fra den tid vi lever i, og dermed ikke må tas bokstavelig. Nå er det jo slik at Jesus stadig viser til det gamle testamente, det som volder mye problem for dagens mennesker. Men så sa jo Jesus og at han var kommet for å avskaffe de menneskelige bud og forskrifter som jødefolket levde etter. Det er jo klart at mange av de forskrifter og regler var gitt til et folk som vandret i ørkenen i 40 år ikke gjelder i dag. Her er det regler for. Hva man kunne spise, og diverse regler for adferd mennesker imellom. Man må da huske at der i ørkenen hadde man verken kjøleskap eller frysebokser, derfor måtte man jo ha spesielle regler for mat o.l. Men når man setter seg inn i disse regler så vil man oppdage hvor unik de var i forhold til den situasjon de levde i. Men når det gjelder de profetiske skrifter, med alle de profetiske utsagn, så vil man se hvor distinkt riktig de var, og er, profetiene har gått i oppfyllelse, og gjør det hele tiden.

Derfor sa jo Jesus "at ikke en tøddel skal viskes ut før alt dette har skjedd". Personlig har jeg en regel å gå etter når det gjelder min bibellesning,nemlig, at alt som står i det gamle tesramentet, og som bekreftes i det nye testamentet, det gjelder for oss mennesker i dag. Og så sa Jesus noe veldig viktig til mennesker gjennom alle tider, at han skulle gi oss Den Hellige Ånd som skulle hjelpe oss til å forstå Guds ord. Talsmannen kalte han ånden for. Derfor må man lese Guds ord under ledelse av DHÅ, hvis ikke blir man ført fullstendig vill av tidens fortolkere. Å tilpasse Guds ord etter tidsånden blir fullstendig håpløst. Den som leser Ordet ut fra det er, nemlig Guds eget ord, de vil få hjelp i alle livets situasjoner, det blir et lys i hverdagen, en trøst i de tunge dager som vi alle møter, og det gir håp for evigheten.

Kommentarer til denne saken