Gå til sidens hovedinnhold

Grønn framtid, trygge jobber

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det må lønne seg mer å satse på fornybar energi enn på olje og gass. Det er ikke nok at regjeringen nå kommer etter med endringer i oljeskatten. Leverandørindustrien må sikres en grønn framtid.

SV har en plan for å fylle ordrebøkene med grønne oppdrag, når aktiviteten i olje og gass vil gå ned mot slutten av tiåret. Vi vil sørge for bygging av 100 havgående nullutslippsskip, storsatsing på hydrogen og gjennomføring av en rekke fullskala karbonfangstprosjekter.

Vi må bruke mindre.

Vi må sørge for at bygg og boliger bruker minst mulig energi. Får vi spart litt strøm mange steder, kan vi bruke energien til å bygge industri og arbeidsplasser over hele landet.

Enova har hittil i år bare betalt ut 70 millioner kroner til energitiltak, og det kuttes ned på støtte til solceller. I stedet for et nødvendig løft, har høyreregjeringen gått feil vei. SV mener at vi må snu dette! Staten må støtte etterisolering, skifte av gamle vinduer og installasjon av solceller over hele landet! Sånn fjerner vi skadelig fossil energi og blir et mye mer klimavennlig samfunn.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.