Gå til sidens hovedinnhold

Grensersen, Oluf og Bodø i Vinden

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det synes litt rart for meg at en som kommenterer i AN og samtidig er journalist der, referer til Oluf og samtidig håper at ingen (i målgruppa) vet hvem han er, for så å trekke konklusjoner fra prosjekterfaring som er noen år gammel, for til slutt å trekke en konklusjon om at reduksjon i fergepriser. Det er det som må til. Og dette for å kommentere befolkningsutfordringene i Nordland og Nord Norge!

Det skal ikke være fancy og rådyr opplysningskampanjer! Og for de som ikke vet hvem Oluf er, så er det en figur med gammel velbrukt skinnlue som laget det han trengte hjemme. Det fungerte det, til hjemmebruk og kostet ikke stort. Kan vi ikke snart glemme disse elendige gamle sitatene, som er så populært hos kommentatorer, som bare skal minne oss på gårsdagen.

Er det ikke fantasi til å finne på noen «nye» sitater, som f.eks. «Ny by-ny flyplass», som for meg gir ideer om plass, rom og muligheter. Eller «Bodø i Vinden», som kanskje kunne assosieres med en retning, som noen med kunnskap og virkemidler ønsker å snu. Skal vokte meg for å bli for «moderne» i mine forslag. Vil bare minne om at virkemiddelbruken som må til for å prøve å motvirke flyttestrømmen sannsynligvis består av svært mange tiltak. Flere av dem er i gang og fungerer. Så må jeg med respekt å melde bare innse at forslag til slike tiltak finner jeg i hvert ikke i Anne Grenersen sin kommentar.

Kommentarer til denne saken