Gå til sidens hovedinnhold

Gratulerer, Glimt!

Artikkelen er over 1 år gammel

Vi gratulerer alle som har bidratt til å skape en toppidrettskultur i norsk toppklasse.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Søndag sikret Bodø/Glimt sølvet i eliteserien etter en fantastisk sesong. Det unge laget har levert sterke sportslige prestasjoner sammenhengende fra januar til desember.

Med en stamme av unge stortalenter fra Bodø og Nordland har klubben tatt fotball-Norge med storm. Med festlig fotball og offensivt pågangsmot har eksperter og publikum fra hele landet forelsket seg i laget fra Bodø.

De samme ekspertene tippet før sesongen at Glimt kom til å rykke rett ned.

Mandag kveld ble nok en festaften for fotballheltene fra nord. Trener Kjetil Knudsen ble særdeles fortjent kåret til «årets trener» i eliteserien. 19-åringen Håkon Evjen ble både «årets unge spiller» og «årets spiller» i eliteserien. Av tre nominerte til «årets unge spiller» kom samtlige fra Glimt. Det forteller om talentutvikling og sportslig nivå i særklasse i Norge.

Sterke sportslige prestasjoner

Europacupspill neste år og salg av spillere har gjort at Glimt nå har sikret seg en solid økonomisk plattform.

For klubben som er opptatt av bærekraftsmål er det avgjørende at man fortsetter den nøkterne driften basert på egen økonomisk bærekraft. Bare slik kan satsingen på å løfte fram egne unge talenter fortsette. For en ting er sikkert: Etter gode tider kommer dårlige.

Glimt er kanskje den sterkeste merkevaren fra Nordland og Bodø. Klubben spiller en viktig rolle som felles identitetsskaper og har på ny vist at hardt og målrettet arbeid over tid kan føre til fantastiske resultater.

Vi gratulerer hele klubben og alle som har gjort et profesjonelt og imponerende arbeid med å skape en toppidrettskultur i norsk toppklasse.

Dessverre ble det også en trist avslutning for nordnorsk fotball da Tromsø IL rykket ned på vei inn i sitt 100-årsjubileum. Landsdelen trenger to lag på norsk toppnivå. Vi håper nedrykket kan bli starten på byggingen av en klubb med lokalt fundament og egen økonomisk bærekraft, ikke en filialisert klubb som fortsatt må leve på almisser fra bergensk kapital.

Det har verken bidratt til lokal stolthet eller sportslig suksess. Det er heller et gufs fra fortida der nordlendingen sto med tiggerlua i handa.

Kommentarer til denne saken