Grand en av klubbene i prosjekt verdt 4,8 millioner

Grand får tildelt store summer for å ansette en egen utviklingssjef. Foto: Bjørn Erik Olsen

Grand får tildelt store summer for å ansette en egen utviklingssjef. Foto: Bjørn Erik Olsen Foto:

DEL

Norges Fotballforbund og Toppfotball Kvinner går sammen om et spleiselag på til sammen 4,8 millioner kroner.

Prosjektet innebærer at tolv fotballklubber får midler til å ansette en utviklingssjef for jentetalenter. Dette for å gi jenter en like gode utviklingsmuligheter som det er på guttesiden.

Det var VG som først omtalte saken.

– Det er en enorm forskjell på utviklingsmulighetene for jenter og gutter. Det er mer profesjonalisert på guttesiden på grunn av økonomi. Derfor er dette et ekstremt viktig tiltak, sier leder i Toppfotball Kvinner Hege Jørgensen til VG og legger til:

– Dette er et viktig steg på veien mot å profesjonalisere talentutviklingen blant jentene også.

Får 400 000

Grand er ett av tre lag i førstedivisjon som er en del av prosjektet. Øvrevoll Hosle og Fløya er de to andre. Toppserieklubbene som får tildelt støtte til å ansette en egen utviklingssjef er Arna-Bjørnar, Avaldsnes, Lyn, Stabæk, Trondheims-Ørn, Sandviken, Kolbotn, Klepp og Vålerenga.

NFF går inn med 3,6 millioner kroner og Toppfotball Kvinner 1,2 millioner kroner i prosjektet. Prosjektet gjelder for ett år med en intensjon for tre år til.

Utviklingssjefene skal ha ansvar for jenter fra 14 år og til de er inne på A-lag. Hovedoppgavene er å legge til rette for talentene og bygge utviklingsavdelinger i klubbene.

– Dette er en formidabel satsing. Vi ønsker at toppklubbene skal bli kraftsentre utover sin egen klubb, så det sikrer utviklingen i hele kretsen, sier direktør for elitefotball i Fotballforbundet Lise Klaveness til VG.

– Helt avgjørende

20 klubber søkte om midler. Tolv fikk tildelt. Sportslig leder i Grand Line Danielsen forteller at Grand er veldig fornøyde med å være en av klubbene som får tildelt midler.

– Vi er veldig glade for å være én av tolv klubber i dette prosjektet. Vi er avhengige både som klubb og som krets å utvikle egne spillere, mener Danielsen.

Hun mener dette ikke bare vil gagne Grand, men også klubbene rundt om i kretsen.

– Jeg tenker dette gagner flere. Vi kan bidra til andre klubber i nærområdet og ha flere tiltak til klubber rundt om også, forteller Danielsen.

Også daglig leder i Grand, Vidar Stormo, ser med stor begeistring på at Grand nå får tildelt 400 000 kroner for å ansette en utviklingssjef for jenter.

– Det er helt avgjørende for jenteutvikling i Bodø, Nordland og Nord-Norge. I de to øverste divisjonene er det 24 klubber så det var heftig konkurranse om å få midler. Nå kan vi fortsette å jobben vi startet med for noen år siden, sier Stormo.

– Dette vil gi en oppfølging til talenter vi ikke har hatt før, fortsetter Grands daglige leder.

Grand lyser nå ut stillingen og ønsker å ha på plass utviklingssjefen allerede i oktober.

Artikkeltags