Grådige eldre

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Journalist Hans Trygve Holm gir i lørdagens «Apropos» uttrykk for at vi pensjonister nesten har fått servert alt på et gullfat og at det derfor er urimelig at vi får delta i lønnsutviklingen slik som andre. Pensjonistforbundet har i mange år vist til det faktum at pensjonistene har tapt kjøpekraft fordi at økningen av pensjonen har vært lavere enn prisstigningen. Jeg våger å påstå at Holm viser liten kunnskap og forståelse om hvordan det var da vi vokste opp for mange år siden For å belyse at alt ikke har vært rosenrødt tillater jeg meg å si litt om min erfaring.

Da jeg var ferdig med grunnskole og framhaldsskole i første del av 1950 åra var det dårlig økonomi og liten forståelse for behovet for utdanning. Det var om å gjøre at en kom seg ut i arbeid og for min første korte sommerjobb fikk jeg kr. 10 pr.dag. I 1956 var jeg så heldig å få meg jobb i televerket som linjearbeider og da fikk jeg utbetalt ca. kr 250 pr.mnd.

Etter 16 måneder i militære fikk jeg fortsett i televerket og i løpet av 2 til 3 år hadde jeg etter opplæring og teoretiske og praktiske prøver bestått montørprøven. I 1960 hadde jeg kr 10 265 i årslønn og det året jeg flyttet til Hamarøy (1963) var årslønnen svimlende kr. 16 238.

Så til de rimelige boligene som Holm påstår at vi fikk. Da vi startet med å bygge hus 1981 økte lånerenta fra år til år, fra 15 til opp i 20 %. Men med sparsomhet klate vi det, kanskje fordi jeg husket hva min far brukte å si « du kan ikke tjene deg rik du lære deg å spare»

Jeg innrømmer at mange av våre pensjonister har det bra i dag, men jeg husker også med glede hva min nu døde gode venn og kollega Rasmus fra Engan ofte sa « den som har han legger til». Jeg er villig til «å legge til « men jeg mener at samfunnets goder ikke fordeles i trå med Rasmus kloke ord.

I pensjonistforbundet er vi ikke bare opptatt av egne interesser men arbeidet for dem som kommer etter oss og dette på mange områder. Etter initiativ fra oss er det opprettet en Bostøtteallianse av 22 organisasjoner

som har sett på hvordan dagens regler for bostøtte fungerer. Av det som er funnet er bla. inntektsgrensen er for lav, boutgiftene er for lave og uforede behandles ulikt.

Pensjonistforbundet med sine 250 000 medlemmer vil fortsatte kjempe for en god fordeling av godene.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken