Gå til sidens hovedinnhold

Godværet utløste flere titalls klager: – Vi rykket ut på alt fra nabofester til populært turområdet

Artikkelen er over 1 år gammel
For abonnenter

Politiet varsler selv at de har hatt en del å gjøre i natt i hele Nordland.

– Vi begynner helt klart å nærme oss et normalnivå, slik som det var før koronaviruset inntraff, sier Mads Bernhoft.

En rekke klager

Han er operasjonsleder hos Nordland politidistrikt, og han påpeker at det gode været har medført masse klager på musikk, feststøy og forstyrrelse av natteroen.

– Totalt i natt har vi rykket ut på 20 oppdrag på bare det som angår nattero. Det går hovedsakelig ut på beruselse og feststøy, sier Mads Bernhoft.

Operasjonslederen har ikke tall på hvor mange klager de har fått inn i løpet av natten, men det har vært mange som har vært frustrerte.

– Klagene og festlighetene har foregått i hele natt. De første ringte inn klokken 23.00 å klaget på støy, og vi har oppdrag klokken 04.30 i natt, sier Bernhoft.

Godværet slo til

Mads Bernhoft ser at gradestokken viser nærmere 20 grader i Bodø i det klokken nærmer seg 08.00, og det førte til at natten ble hektisk.

– En kombinasjon av at samfunnet åpnes opp mer og mer opp med uteplasser, også det gode været som inntraff. Det er ingen som har vært kald ute i T-skjorta i natt, og det gjør at festene gjerne drøyer litt ut, sier Bernhoft.

Nordland politidistrikt måtte rykke ut fra alt fra mindre nabosamlinger, verandafester og til større ansamlinger som i Breivika i Bodø.

– Det går hovedsakelig på for mye støy og høy musikk. I Breivika måtte vi rykke ut for å be flere om å dempe seg. Høyttalerne de har med seg er kraftige og forstyrrer natteroen, selv om de er små, sier Mads Bernhoft.

– Flere fikk pålegg om å dempe seg, og det har de etterfulgt, sier operasjonslederen.

Voldshendelse

I Bodø og Salten har personene fulgt påleggene fra politiet og forholdt seg borte fra bråk, men en hendelse utspilte seg i fylket i natt.

– Vi har en voldshendelse i Sandnessjøen der en mann er fraktet inn til arrest i Mosjøen. En mann er fraktet til legevakt for sjekk etter sammenstøtet mellom de to mennene, sier Mads Bernhoft i Nordland politidistrikt.

Kommentarer til denne saken