Slik ser stadionmatten ut: Håper på plussgrader

Matten på Brann Stadion ser OK ut fem dager før serieåpningen mot Bodø/Glimt. Brann fjernet vekstduken tirsdag. Sammen med varmekablene har det sørget for at gresset har hatt rundt ni graders varme å vokse i, tross minusgrader i været.

Matten på Brann Stadion ser OK ut fem dager før serieåpningen mot Bodø/Glimt. Brann fjernet vekstduken tirsdag. Sammen med varmekablene har det sørget for at gresset har hatt rundt ni graders varme å vokse i, tross minusgrader i været. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En usedvanlig kald vinter og en usedvanlig tidlig seriestart har nok gitt banemannskapene på Stadion hodebry. Men matten skal være i brukbar stand før Glimt kommer.

DEL

Den tidlige seriestarten blir heftig diskutert. Branns kamp mot Ranheim ble som kjent avlyst på grunn av en håpløs matte.

Oppgjørene Bodø/Glimt-Lillestrøm og Sarpsborg-Rosenborg snødde nesten vekk, men ble spilt.

Søndag møtes Brann og Glimt i Bergen.

Matten på Stadion har ligget beskyttet for snø og minusgrader under en vekstduk. Varmekablene har selvsagt også stått på.

I dag skjedde «avdukingen», og matten er faktisk grønn.  

Daglig leder Vibeke Johannesen er optimist, skriver Bergensavisen.

Vibeke Johannesen

Riving av Stadion - gamle hovedtribunen

Vibeke Johannesen Riving av Stadion - gamle hovedtribunen Foto:

–  Vi håper temperaturen ikke synker altfor lavt de neste dagene slik at banen blir enda bedre frem mot søndag. Uansett har vi tro på at kampen kan spilles under noenlunde greie forhold, sier hun til Brann.no

Lenge til neste gang

Vinteren vi har hatt, kunne nok gitt mang en gartner grå hår. 1. mars satte vi kulderekord for mars i Bergen med -12 grader. Johannesen gir banemannskapene ros.

– Banen ser OK ut, og gresset gror. Så vil søndagens kamp selvsagt sette spor. Det blir interessant å se hvordan den ser ut etter kampen, sier Johannesen til Brann.no.

Kommer matten seg gjennom oppgjøret på søndag, er det uansett lenge til neste gang. Etter Glimt-kampen blir det landslagspause.

Deretter følger en bortekamp. Neste gang Brann spiller på Stadion, er det forhåpentligvis vår. Da møter de Kristiansund 8.april.

Artikkeltags