Gå til sidens hovedinnhold

Trond Fredrik Ludvigsen fri fra Hertha

Artikkelen er over 16 år gammel

Trond Fredrik Ludvigsen skal være enig med Hertha Berlin om å bli løst fra sin kontrakt. Bare formaliteter gjenstår trolig før han blir Glimts eiendom.

I gårsdagens Avisa Nordland ville ikke Trond Fredrik Ludvigsen si noe om sjansen for at han spiller for Glimt i 2005. Det lengste han strakk seg til var:

– Jeg kan si såpass at det ser bra ut i Glimt og at jeg er glad i klubben.

Men etter det Avisa Nordland har grunn til å tro, skal det kun være formaliteter som gjenstår før Trond Fredrik Ludvigsen er fri fra kontrakten sin i Hertha Berlin.

Kjøpt fri. 22-åringens avtale, fremforhandlet og signert før jul, skal etter det Avisa Nordland har grunn til å tro, være slik: Dersom han ikke ble solgt innen 5. januar skulle Bundesliga-klubben kjøpe ham ut av kontrakten som gjelder frem til tyskernes sesongslutt våren 2006.

Partene skal da også ha blitt enige om en kompensasjon som dekker inn deler av finnmarkingens gjenstående millionlønn for resten av kontraktsperioden i Berlin.

Trodde han var solgt. For øyeblikket skal papirene som kansellerer angriperens avtale med hovedstadsklubben være hos det tyske fotballforbundet – og vil ventelig være klare over helgen.

Hertha Berlins pressesjef Hans Georg Felder vil ikke kommentere saken overfor Avisa Nordland, men ber oss i stedet ringe tilbake i neste uke.

Da vi første gang i går formiddag snakket med Felder, var han overbevist om at Hertha hadde solgt Ludvigsen til en annen norsk klubb allerede før jul. Dette avkreftet han senere etter å ha konferert med manager Dieter Höness.

Enige om kontrakt. Avisa Nordland kjenner til at Luddes agent, danske Frank Mathiesen, har vært i kontakt med europeiske klubber – uten at noen skal ha bitt på agnet.

Selv om spilleren i gårsdagens avis sa at det var flere interesserte klubber på banen, har han tidligere antydet at Glimt er den mest aktuelle klubben. Her skal også partene i løpet av de siste dagene på det nærmeste ha blitt enige om grovskissene for en kontrakt.

Dermed kan det se ut til at Ludvigsen ender opp som Glimt-spiller igjen – ganske nøyaktig tre år etter at han i januar 2002 ble solgt til Hertha Berlin.