Trenerne må gå!

Slutt. Det bør være slutt for Kent Bergersen (til venstre) og Erik Hoftun etter at Bodø/Glimt i går på nytt ble pisset på av et bunnlag.
Foto: Eirik Førde, Digitalsport
 
Sparta Sarpsborg - Bodø/Glimt 
Sarpsborg Stadion 4.11.07 
Kent Bergersen og Erik Hoftun i prat under kampen

Slutt. Det bør være slutt for Kent Bergersen (til venstre) og Erik Hoftun etter at Bodø/Glimt i går på nytt ble pisset på av et bunnlag. Foto: Eirik Førde, Digitalsport Sparta Sarpsborg - Bodø/Glimt Sarpsborg Stadion 4.11.07 Kent Bergersen og Erik Hoftun i prat under kampen Foto:

Artikkelen er over 13 år gammel

Med mindre Bodø/Glimt kan overlate kvalikplassen til Moss eller på andre måter komme seg unna møtet med Odd i Skien torsdag, må det skje radikale forandringer i spillergruppa. Og det på timen!

DEL

Å skifte ut spillerstallen er umulig. Derimot bør sportssjef Erik Hoftun og trener Kent Bergersen løses fra ansvaret allerede i dag. Så får heller de som skal tjene til livets opphold i Bodø/Glimt til neste år, ta ansvaret for seg selv og arbeidsplassene sine. Det vil si spillerne selv, og direktør Ernst Pedersen som har det overordnede sportslige ansvaret, bør overvåke de gjenstående treningene, styre inngangen til Odd-kampene og lede de to kvalikmatchene fra benken.

Helt siden Hoftun sa ja til jobben i Rosenborg og Bergersen gjorde det klart at han ikke ønsker å være med Glimt videre, har det gått bare en vei. I kamp har spillerne framstått som hengehoder uten engasjement og glød. Derfor trenger spillerne at noen tar et ekstra ansvar slik at det utløses ny energi i gruppa.

Og det er det knapt noen som kan gjøre bedre enn dem selv. Å måtte klare seg uten Hoftun og Bergersen i forberedelsene mot og i selve kvalifiseringskampene, kan være det som vil utløse ny energi blant spillerne. For det er ikke tvil om at Glimts spillere i høst har ropt på andre motivatorer, andre stemmer og andre ord både på treningsfeltet og i kamp.

Erik Hoftun og Kent Bergersen burde i etterpåklokskapens ånd ha gitt seg som Glimt-trenere i det øyeblikket de bestemte seg for ikke å bli med videre. Når så ikke skjedde, kan de berge den siste rest av respekt ved å tre til side nå og vise at de ikke ønsker å stå i veien for klubben Bodø/Glimt.

Så blir det opp til spillerne selv å bestemme hvilken type arbeidsgiver de ønsker å ha til neste år; en ressurssvak middelshavsfarer i 1. divisjon eller en eliteserieklubb som man kan begynne å bli stolt av igjen.

Sammen med spillerne må også direktør Ernst Pedersen stå fram på en tydeligere måte. Verken Pedersen eller andre kan utrette mirakler på åtte dager. Det er det bare spillerne som kan. Men Ernst Pedersen kan være den autoriteten som får spillerne til å plukke fram det aller beste som måtte bo i dem.

Jeg forstår at ledelsen skal ha et oppvaskmøte med spillerne i kveld. Det burde vært gjort i morgentimene slik at dagen i dag kunne ha vært brukt til å starte snuoperasjon som Hoftun og Bergersen aldri klarte å få i gang.

En alternativ løsning er å hente inn en person som kan snu stemningen i spillergruppen på rekordtid. Det nytter ikke å hente inn en trener som skal legge om treninger eller spillestil på så få dager, men det kan være en løsning å få tak i en flink motivator og taktiker som kan få spillerne til å tro at de kan gå på vannet før avspark i Skien.

Og der har jeg et forslag: Hent Nils Arne Eggen til Bodø ei ukes tid og la ham betale tilbake noe av det han gjennom årene har fått fra Bodø/Glimt.

Jeg tror at rutinerte ringrever som Runar Berg og Stig Johansen så vel som ungguttene i stallen vil sitte som tente lys hvis Eggen tok litt av fotballfilosofien sin med seg og strødde den utover Aspmyra. Sist vi så Nils Arne Eggen i aksjon, var da han blandet seg inn i opplegget foran Rosenborgs kamp mot Valencia for et par uker siden.

Vi husker hvordan det gikk.

Uansett; den flaue kampen i går kan ingen stille seg likegyldig til. Derfor bør det være takk og farvel til Erik Hoftun og Kent Bergersen allerede i dag slik at klubben kommer seg videre.

Bjørn Lund, sportskommentator

Artikkeltags