Tilfreds Glimt-leder går av

Artikkelen er over 14 år gammel

Etter tre år som leder av Bodø/Glimt, har Bjørn Tore Hansen bestemt seg for at andre bør overta.

DEL

– Klubben har vært gjennom en epoke hvor mye av tiden har godt med til opprydding. Den som går på som leder av en klubb som dette bør tenke tre år fram i tid, som jeg gjorde da jeg gikk på. Jeg kan ikke se meg selv i denne rollen i ytterligere tre år. Jeg har derfor informert valgkomiteen om min beslutning om å gå av, forklarer 38-åringen.

Han ønsker å prioritere tiden sin annerledes. Jobben som daglig leder i Visma Consept AS skal prioriteres mer. Det samme skal tiden sammen med familien.

Store endringer. Det har skjedd mye i Bodø/Glimt i løpet av de tre årene Hansen har ledet klubben. Han overtok en klubb som var med i mange forskjellige selskapsstrukturer. Oppgavene har vært mange. Ikke minst økonomisk.

– I dag er vi bare klubben Bodø/Glimt. Vi eier 67 prosent av aksjene i Aspmyra stadion. Den resterende del av stadion eies av Nordlandsbanken. Helheten i organisasjonsstrukturen er mye enklere, forklarer Hansen og fortsetter:

– Da jeg tok fatt på lederjobben hadde klubben et driftsunderskudd på 19 millioner kroner og hele Glimt-systemet ei gjeld på mellom 50 og 60 millioner kroner. Vi ble berget av 22-gruppen med Ove Andreassen i spissen. Klubbens gjeld i dag er kroner null, mens vi fortsatt har ei gjeld på 27 millioner kroner når det gjelder Aspmyra stadion.

Tilfreds med situasjonen. Målsettingen var at klubben skal være selvfinansierende i løpet av 2004-sesongen. Ei målsetting man nesten kom i havn med.

– Det ser ut som vi går i underskudd med en million kroner denne sesongen. Vi har foretatt en snuoperasjon, og jeg er tilfreds med situasjonen selv om vi ikke kom helt i mål. Klubben er på rett vei, konkluderer den avtroppende lederen.

Jobben han startet på er gjort. Grunnlaget for arvtakeren er lagt og ifølge Hansen bra.

– Vedkommende som tar over kan starte med blanke ark. Utfordringene er mange, men de er også spennende, sier han og legger til:

– Det bør trekkes fram at dette ikke hadde vært mulig uten vårt fantastiske samarbeid med Nordlandsbanken.

Må ha investorer. – Hva blir de største utfordringene?

– Hver eneste krone må brukes smartere enn de andre klubbene. Det har vi klart i 13 år, og det skal vi fortsette med. Klubben må få på plass en investorgruppe som sørger for at man kan hente to nye spillere hver sesong. Jakten etter talenter fra Trøndelag og nordover må styrkes. Samtidig må klubben i enda større grad tore å gi unge spillere sjansen, påpeker Hansen og legger til:

– Det blir også viktig at administrasjonen styrkes, slik at man makter å skape høyere omsetning.

– Andre ting?

– Klubben beviste i uka fram mot den siste kampen mot Konsgvinger at veldig mange kan dra lasset i samme retning. Humankompetansen er en meget viktig brikke i Bodø/Glimt. Den må brukes, og den må brukes positivt. Det er utrolig mye positivt i denne klubben. Akkurat disse tingene føler jeg ikke har kommet like godt fram i media, mener Hansen.

Må leve med kritikken. Dagen etter at Ola Haldorsen ble ansatt som trener, valgte Hansen å lette på sløret om sin avgang. Kanskje ikke helt tilfeldig.

– Vi var igjennom en sunn og god prosess som endte med ei veldig god løsning for klubben. Jeg føler meg meget komfortabel med at Ola Haldorsen er riktig mann til å føre Bodø/Glimt videre sportslig. Vissheten om dette gjør det selvsagt lettere å ta farvel med jobben som leder, slår Hansen fast.

– Hvordan har du følt kritikken fra media underveis i trenerprosessen?

– Kritikk er noe man må leve med i en posisjon som dette. Man må tåle at det stormer litt.

– Så kritikken i media har ikke sammenheng med at du velger å gå av?

– Nei, på ingen måte.

Komfortabel. – Gjorde dere ingen feil i prosessen med å hente nye trener til klubben?

– Hvis ikke man foretar seg noe som helst i et styre, så gjør man heller ingen feil. Når man velger å handle, kan det fra tid til annen hende at man gjør en og annen feil. Jeg sier ikke at vi har gjort alt perfekt, men jeg er meget komfortabel med at vi har gjort en god jobb i denne prosessen, avrunder Bjørn Tore Hansen.

Han fortsetter som leder av Bodø/Glimt til årsmøtet blir avviklet i midten av februar neste år.

Deretter går han ut av styret for denne gang.

Artikkeltags