TIL slo Glimt i kamp om utviklingsmidler

Artikkelen er over 15 år gammel

TIL utvikler flere aldersbestemte landslagsspillere enn Glimt. Derfor får de, og ikke Glimt, økonomisk støtte til spillerutvikling.

DEL

Samarbeidsprosjektet mellom Norsk Toppfotball (NTF) og Norges Fotballforbund (NFF) gir ni klubber 125.000 kroner til delfinansiering av en stilling som toppspillerutvikler.

26 klubber, deriblant Glimt, i de to øverste divisjonene søkte – men bare ni fikk tildelt 125.000 kroner: Tromsø, Rosenborg, Sogndal, Viking, Odd, Stabæk, Lyn, Start og Moss.

Egenproduserte. Daglig leder i NTF, Boye Skistad, innrømmer overfor Avisa Nordland at det var svært jevnt i kampen om utviklingsmidlene – som er et tiltak rettet mot de mest lovende spillerne mellom 17 og 21 år. Treningsarena, kamparena for unge spillere og egenproduserte spillere var avgjørende kriterier.

– Det utslagsgivende ble egenproduserte spillere på aldersbestemte landslag i 2004, forklarer Skistad til AN.

Bakgrunnen mellom «kampen» Glimt-TIL var at forbundet ønsket geografisk spredning, selv om lag som Stabæk og Lyn fikk hvert sitt økonomiske bidrag...

Ingen surmulig. – I diskusjonen Glimt mot Tromsø gikk det på egenproduserte spillere som var utslagsgivende. Da valgte vi Tromsø, avslører Boye Skistad.

Og her er TIL overlegen Glimt. I år har fire egenproduserte TIL-gutter vært innom landslagene fra G17 til U21: Jo Nymo Matland, Hans Nordbye, Jonas Johansen og Lars Iver Strand. Hos Glimt er det kun David Torvik og Trond Olsen som har hatt flagget på brystet i år.

Sportslig leder i Glimt, Tor-Ove Falch, har dette å si om at de gule ble oversett:

– Vi går ikke rundt og surmuler. Vi har ikke så mange landslagsaktuelle spillere mellom 17 og 21 år i dag, men tar det til etteretning og skal jobbe som besatt for å få flere landalagsspillere.

– Hva betyr det for Glimts videre spillerutvikling?

– Egentlig ingenting. Vi satser på samme måte som vi har tenkt på for å utvikle spillere, svarer Falch som lover enda mer offensiv satsning på produksjon av landslagsspillere fra egne rekker.

Artikkeltags