Talentene må vente

Må vente. Kåre Ingebrigtsen kunne gjerne tenkt seg å se unggutten Ruben Want i ett innhopp for A-laget i 1. divisjon. Den muligheten stoppes på grunn av svak økonomi. 
 Foto: Stian Høgland

Må vente. Kåre Ingebrigtsen kunne gjerne tenkt seg å se unggutten Ruben Want i ett innhopp for A-laget i 1. divisjon. Den muligheten stoppes på grunn av svak økonomi. Foto: Stian Høgland

Artikkelen er over 8 år gammel

Bodø/Glimts trange økonomi hindrer Kåre Ingebrigtsen i å gi unge talenter spille- tid på A-laget i høst- sesongen. Hva mener du?

DEL
  • Hva synes du om at unge spillere må gis proffkontrakt før de kan gis kamper for Glimts a-lag i 1.divisjon? Si din mening i kommentarfeltet under.

Glimt-bossen skulle gjerne hatt muligheten til å gi spillere som Daniel Berntsen, Ruben Want eller Erlend Robertsen noen minutter i 1. divisjon i løpet av høstsesongen. Norges Fotballforbunds regelverk tilsier at man må ha proffkontrakt for å spille i 1. divisjon.

- Det blir litt motsatt virkning på mange måter. Jeg kan forstå at yngre spillere bør få betalt for innsatsen, men jeg synes man burde få lov til å teste ut spillerne i enkeltkamper før klubben må legge en proffkontrakt på bordet, mener Ingebrigtsen.

212.000 kroner

Problemet i Glimt er at klubben i øyeblikket ikke har råd til å dele ut noen nye proffkontrakter. I henhold til regelverket er minstelønna satt til 212.000 kroner i året. Ut over dette kan klubbene forhandle seg til individuelle avtaler.

- Forbundet skal godkjenne hver enkelt avtale fra gang til gang, bekrefter Tor-Ove Falch i Bodø/Glimt.

Proffkontraktene kan bygges opp på forskjellig vis. Alt trenger ikke være utbetalt i rene penger. Noe kan være fordelt slik at klubben betaler for skoleplasser og annet.

Flere aktuelle

For en klubb som Glimt er det likevel ingen mulighet til å gi yngre spillere sjansen denne høsten.

- Etter det jeg har forstått, så snakkes det om en minstesum på 4000 kroner i måneden. Disse pengene har vi ikke, sier Ingebrigtsen.

- Hvilke spillere er det som kunne fått sjansen utover høsten, dersom Glimt hadde hatt råd?

- Vi har hatt fem-seks spillere som har hospitert på a-lagstreningene siden sommerferien. Alle disse kunne fått sjansen i den riktige kampen. Dessverre har vi ikke råd til å slippe dem til, og det er veldig synd, mener Glimt-bossen.

Må vente

Dermed må unggutter som Viljar Nordberg, Mats Ingebrigtsen, Bjørn-Otto Willassen og Thomas Bremnes vente på sine a-lagsmuligheter.

- Vi har brukt mange unggutter i cupen denne sesongen. Det er en turnering med amatørstatus. Derfor har vi hatt lov til å bruke ungguttene der. I serien må vi altså vente, sier Ingebrigtsen. Det finnes ingen overgangsvinduer når det gjelder det å gi proffkontrakt til en spiller fra egen klubb.

- Vi kan vente til siste seriekamp om så, sier trønderen.

Artikkeltags