Gå til sidens hovedinnhold

Sterkere enn noen gang

Artikkelen er over 17 år gammel

Trond Fredrik Ludvigsen har aldri vært sterkere. Men like sikker som da han senket Aalesund, er ikke Glimt-spissen om sin egen fremtid.

Finnmarkingen jobbet som galeislave både på høyrekanten og som midtspiss i treningskampen mot Aalesund i går, da Glimt vant 3-2. Aldri før har den innleide Bundesliga-proffen vært i bedre fysisk form.

– Det er første gang jeg har jobbet seriøst med vekter. Det har gjort meg mer eksplosiv og sterkere. Men enda er det mer å gå på der, smilte Ludde.

Deilig følelse.

Angrepsyndlingen på Aspmyra har fått jobbet målbevisst og i rolige omgivelser i vinter. Fremgangen har kommet for nesten hver eneste treningskamp, ettersom han etterhvert har sluppet opp vekttreningen og fått mer fart i kroppen.

– Jeg føler at jeg har utviklet meg bra på styrkebiten. Kondisjonen er bra. Nå føler jeg at jeg kan løpe i 90 minuttter og det er en deilig følelse, sa 21-åringen.

I går kom belønninngen etter den knalltøffe vintertreningen allerede etter åtte minutter. Aasmund Bjørkan brøt, satte fart, frispilte Ludvigsen – som iskaldt mot keeper kontrollerte inn 2-0 i lengste hjørne, etter at André Hanssen hadde muret inn 1-0 i vinkelen 81 sekunder ut i kampen.

Usikker fremtid.

Ludvigsen hadde flere store sjanser – og burde satt inn både et, to eller tre mål til.

– Hadde jeg hatt en veldig god dag, ville jeg puttet fire. Men det gikk bra i dag og jeg er godt fornøyd, mente altagutten.

Som er på utleie fra Hertha Berlin frem til sommeren. Kontrakten med tyskerne utløper først sommeren 2006.

– Det der lar vi ligge. Jeg vil ikke si noe om det, parerte Ludde på spørsmål om hva som skjer etter at leieavtalen med Glimt er over.

– Er det plagsomt å ikke vite hvor du skal spille til høsten?

– Bare når journalister spør. Jeg prøver ikke tenke så mye på det og heller gjøre jobben min, svarte 21-åringen som har en svært lukrativ kontrakt med tyskerne – som sitter med makten over sin eneste nordmann.

Svake Aalesund.

Etter Ludvigsens fulltreffer tidlig i går falt både Glimt og kampen i kvalitet. Et svært så defensivt Aalesund-lag, klarte å holde unna det verste trykket fra de gule. Og hadde nedrykkslaget fra Sunnmøre vist seg giftigere på overgangene, etter slurv fra glimtguttene, kunne det fort blitt mer enn Amund Skiris hodestøt som ga 2-1 etter ellleve minutter.

Men heldigvis for Glimt var ikke Aalesund bedre i går.

Likevel kunne nevnte Ludvigsen et par ganger, Christian Berg og Aasmund Bjørkan «pyntet» på pauseresultatet 2-1.

Det gjorde imidlertid Christian Berg da hans velplasserte og knallharde markkryper fant nettmaskene fra 20 meter fem minutter etter hvilen.

Derfra og ut kampen var det lite Glimt klarte å skape av målsjanser, tross stort ballinnehav – selv om Håvard Halvorsen og Ludvigsens veggspill-kombinasjon, der sistnevnte avsluttet svakt, hadde fortjent en bedre skjebne.

Five-a-side.

I stedet kapret Ivar Morten Normarks 1. divisjonslag et hederlig resultat – og nok en gang måtte det stilles spørsmål ved aggressiviteten i Glimts bakerste ledd. Uansett fikk Morten Moldskred stå like fritt å prikke inn 3-2, som Paolo Dos Santos upresset fikk spille den hurtige angriperen frem.

– Vi begynte bra, men utover kampen blir det mye five-a-side. Vi føler vel at vi har såpass kontroll at det blir litt for lite gjennombruddshissig. Vi burde hatt flere mål. Det er mer å gå på, konkluderte en god Aasmund Bjørkan.