Gå til sidens hovedinnhold

Ulrik (22) er lei av å være et talent

Artikkelen er over 6 år gammel

Nå vil han spille fast.

Ulrik Berglann fra Nesna fikk bra med spilletid i sin første tid i Glimt.

I fjor ble det stort sett benkesliting, ettersom Trond Olsen var fast inventar på venstrekanten.

Kun to kamper fra start ble det sist sesong, totalt 216 minutter. Det er ikke nok for en ambisiøs unggutt.

– Jeg skal ikke legge skjul på at dette er et år jeg forventer mye av meg selv. Jeg vil ta steg på alle områder, og bli bedre på alt. Jeg har kommet langt i Glimt, selv om fjoråret ikke var optimalt med tanke på spilletid. Men jeg lærte mye av det, og nå starter vi alle på blanke ark. Jeg er veldig interessert i å kapre en plass i startelleveren. Det er hovedmålet mitt for sesongen, slår Ulrik Berglann fast.

Blir i Bodø

22-åringen er med andre ord ikke interessert i en ny sesong med mye benkesliting.

– Jeg må spille mer enn hva jeg gjorde i fjor. Så enkelt er det, sier Berglann, som ikke har tenkt så mye på hva han må gjøre dersom det ikke blir så mye spilletid som han håper på.

– Jeg har kontrakt med Glimt i to sesonger til. Det forholder jeg meg til. Jeg tenker ikke på noe annet enn det, og skal gjøre mitt for å spille meg inn på laget. Om ikke det går, så får vi ta det når den tid kommer, smiler venstrekanten.

Godt i gang

Så langt har han virket frisk på treningene etter ferien.

– Jeg synes at vi alle har kommet godt i gang. Det virker som om alle har gjort den jobben vi skulle i ferien. Jeg er positivt overrasket over hvor bra form alle er i, sier Berglann, som selv brukte ferien til å reise litt.

– Jeg var i Stockholm, Oslo, og på Tenerife, i tillegg til Bodø og hjemme på Nesna. Det var godt å få ladet batteriene, men jeg har fått trent bra i ferien også, sier Reinaldo, som det står på drakten hans.

Perfekt avslutning

Selv om det var en tung sesong i fjor, fikk han markert seg i eliteserien i den siste serierunden.

Da kom han inn i pausen mot Viking, herjet med backen sin gjennom hele omgangen, og serverte målgivende til Ibba Laajab da kampen ble avsluttet.

Etter kampen sa Viking-trener Kjell Jonevret at Glimt «kastet innpå en Maradona» i pausen.

– Det var godt på to måter å få den omgangen. Jeg fikk bevist for meg selv at jeg holder nivået. Det var fint å ta det med seg inn i ferien, og var med på å gi meg lyst til å jobbe enda hardere. Det var en boost av positive ting, selv om det kun var en god omgang. Jeg kan ikke ta av på grunn av den, men det er ikke noen tvil om at det betydde mye for meg, sier Berglann.

Bedre i boks

For å nå målet om mer spilletid er det enkelte ting han ser for seg at han må forbedre.

– Jeg må bli bedre på alt, og holde fokus på de små tingene. Så må jeg være 100 prosent hele tiden i alt jeg gjør. I tillegg må jeg jobbe med skjæringen inn i boks når motsatt ving har ballen, og bli flinkere til å lese spillet. Klarer jeg det kommer jeg meg oftere til de avgjørende sjansene, for jeg må bli mer produktiv, sier Ulrik Berglann.

Kommentarer til denne saken