- Foreløpig ser det ut som Glimt kan komme til å bli kriget i senk av de aller fleste lag. Og det er slett ikke noe trivelig syn

Viktig mann: Ruslan Babenko får en uhyre viktig jobb i Bodø/Glimt denne sesongen. Foto: Freddy Toresen

Viktig mann: Ruslan Babenko får en uhyre viktig jobb i Bodø/Glimt denne sesongen. Foto: Freddy Toresen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

KommentarBodø/Glimt går inn i et spennende år med 100-årsjubileum og Tippeliga-spill.

Viktige profiler som Valentin, Badou, Sané, Londak, Sørloth og Chatto er borte siden sist. De må erstattes. De var alle med å bidro til at en svært tung første halvdel av sesongen ble snudd til mye jubel og gladfotball i siste.

La Manga-oppholdet er over. Det er to uker til seriestart. Nye Glimt begynner å ta form under Aasmund Bjørkan. Det spilles et ganske høyt spill på Aspmyra. Har de helgule truffet med spillerne som er hentet inn?

Det ser ut som Emil Jonassen og Martin Bjørnbak holder mål, mens Martin Wiig synes milevis unna toppformen.

Målvakt Simon Thomas har variert i prestasjonene, men inntrykket etter 0-0-kampen mot Mjøndalen var solid. Heldigvis. For kampen mot Cartagena var svak fra den canadiske sisteskansen.

Glimt har lett etter en makker til Thomas i hele år, uten at klubben har konkludert. Nå begynner det å haste med å finne rett mann. Iallfall hvis vedkommende skal lære seg navnene på medspillerne før sesongstart.

Hvor er det så Glimt spiller et høyt spill? For å vende tilbake til den påstanden.

Jo, ved å satse på det litt ukjente ved å hente spillere fra Serbia og Ukraina. Milan Jevtovic og Ruslan Babenko er utvilsomt kvalitetsspillerne med teknikk og basisferdigheter som går utenpå norske spillere. Men, passer de inn i Tippeligaen?

Svaret på det vet vi ikke. Akkurat nå føles det litt enten eller. Det vi har sett er at norsk fotball er fysisk tøffere enn begge er vant til. De sliter med å få vist fram sine blendende ferdigheter i møte med sterke, norske krigere.

Både Jevtovic og Babenko er nødt til å knekke koder ganske raskt, hvis de skal rekke å bli maktfaktorer i helgult. Kampene kommer tett som hagl fra starten mot Sogndal og fram til mai er over. Glimt har satset på dem, og de må levere. Og de må levere bedre enn de har gjort i treningskampene.

Laget mangler en real kødd, som kan skape gode arbeidsforhold for de mange lette og tekniske spillerne framover på banen.

Freddy Toresen, Sportsleder i Avisa Nordland

I tillegg til de to nevnte utlendingene nøler ikke Bjørkan med å slippe yngre krefter til. Før skaden til Ågnes Konradsen var både han og Mathias Normann i den antatte startoppstillingen på midtbanen. Det er to 19-åringer, som må bære et stort ansvar på sine skuldre for at Glimt skal prestere som lag.

Vi sitter med mange ubesvarte spørsmål når moroa i Tippeligaen nærmer seg. Glimt virker pinglete både offensivt og defensivt i midtbaneleddet.

Framover på banen framstår Fitim Azemi som den eneste med nok kraft og pondus i spillet.

Bakover er det duellkraft og delvis pondus i forsvarsfireren Jacobsen, Moe, Bjørnbak og Jonassen.

Laget savner en sheriff. En som vinner flere dueller enn han slår giftige pasninger. En som motspillerne misliker å møte. For å si det på en annen måte. Laget mangler en real kødd, som kan skape gode arbeidsforhold for de mange lette og tekniske spillerne framover på banen.

Drømmen er selvsagt at alle de fotrappe og tekniske lettvekterne plutselig skal få alt til å stemme samtidig. At Glimt skal dominere spillet, og at Glimt skal storme i angrep med en sånn fart og kraft som gjør at motstanderne ikke henger med.

Foreløpig ser det ikke sånn ut. Foreløpig ser det ut som Glimt kan komme til å bli kriget i senk av aller fleste lag. Og det er slett ikke noe trivelig syn.

Heldigvis kan mye skje i fotball på 14 dager.

Artikkeltags