Gå til sidens hovedinnhold

Offisielt: Bodø/Glimt selger Azemi

Artikkelen er over 4 år gammel

Bodø/Glimts Fitim Azemi (24) er enig med Maccabi Haifa om en 2,5-årsavtale.

- Velkommen Fitim Azemi, herykt over at du slutter deg til Maccabi Haifa, melder klubbens norske sportssjef, Tor-Kristian Karlsen, på Twitter mandag ettermiddag.

Interesse fra flere

Klubbene er også enige seg imellom, og nå er det kun papirarbeidet hos det internasjonale fotballforbundet, FIFA, som gjenstår før fjorårets toppscorer hos de helgule er 100 prosent klar for den israelske klubben.

- Vi har blitt enige med Maccabi etter gode og grundige forhandlinger. Det var interesse fra flere klubber, men vi ble enige med Maccabi Haifa. Vi føler at dette er riktig, ønsker Azemi lykke til videre, og takker for innsatsen han har gjort for klubben, sier Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen.

Azemi føyer seg inn i en rekke av spisser som forlater Bodø/Glimt til fordel for en utenlandsk klubb. Ibba Laajab dro til Kina etter 2014-sesongen, Alexander Sørloth til Nederland året etter, og i sommer dro ytterligere en angrepsspiller ut da Milan Jevtovic ble Tyrkia-proff.

Les også: Toppscoreren i ferd med å glippe for Glimt.

Maccabi Haifa spiller hjemmekampene sine på Sammy Ofer Stadium, som har en tilskuerkapasitet på 30.870 mennesker, og er en av de fire store i israelsk fotball.

Bra for alle parter

Azemi hadde kontrakt med Bodø/Glimt ut 2017. Hvor mye klubben tjener på salget, vil ikke Glimt-direktøren ut med.

- Avtalen er konfidensiell mellom partene, sier han.

Ifølge kilder AN har vært i kontakt med i Israel, skal det dreie seg om en sum på et sted mellom 400.000 og 500.000 euro. Altså omkring 4 millioner kroner.

- Det er ren spekulasjon. Vi har respekt for at avtalen er konfidensiell mellom partene, sier Hansen.

Men det virker på det rene er at Azemi-salget oppfyller kravet om at avtalen skal være god for "spiller, klubb og alle".

Azemi selv avkreftet ryktene som AN skrev om tidligere denne måneden.

- Helt uvirkelig

Nå er han glad for at proffdrømmen går i oppfyllelse.

- Det føles helt uvirkelig og har nesten ikke gått opp for meg at jeg er i Israel og har signert for den største klubben i landet. Jeg fikk høre i går at jeg er den første nordmannen som spiller i Israel, sier Azemi selv etter at kontrakten er underskrevet, ifølge glimt.no.

Glimt opplyser at Azemi i første omgang skal være i Haifa frem til etter kampen mot Tel Aviv 30. januar. Etter det bærer det til Bodø for å hente flyttelasset. 

- Jeg utrolig taknemlig for at Glimt har vært samarbeidsvillig og ærlige hele veien. De har vært klare på at de ventet på det riktige budet og en klubb som er bra for meg. Det er Maccabi Haifa. Dette er et stort steg i riktig retning, fortsetter Azemi til klubben som i sin tid hentet ham fra andredivisjonsspill med Follo.

Kommentarer til denne saken