Kjære Benn: La fotballfolka styre fotballen!

Benn Eidissen burde ikke foreslått å sponse Morten Gamst Pedersens lønninger for å få ham til Bodø, mener nyhetsredaktør Markus André Jensen.

Benn Eidissen burde ikke foreslått å sponse Morten Gamst Pedersens lønninger for å få ham til Bodø, mener nyhetsredaktør Markus André Jensen. Foto:

Benn Eidissen har tidvis vært en enorm ressurs for Bodø/Glimt. Men hans siste Gamst-stunt burde han holdt seg for god til.

DEL

AproposBodø/Glimt kommer fra en av tidenes jubelsesonger, hvor en målrettet satsing på egne talenter og kloke, fornuftige tilvekster i overgangsmarkedet virkelig har båret frukter. Det har vært lagt vekt på å hente inn rette typer.

Som Kjetil Knutsen gjentok til det kjedsommelige før sesongstart i fjor, selv etter å ha mistet flere nøkkelspillere: Skal det hentes inn noen, må det være en klar oppgradering fra de som allerede er der. Og ikke minst må det være sultne folk som bidrar inn i det treningsmiljøet Knutsen & co krever i Glimt.

Delikat labb

Det kan godt være at Morten Gamst Pedersen (38) fortsatt er sulten. Det er nokså imponerende at han i 2019-sesongen fortsatt kunne prege kamper fra sin sentrale midtbaneposisjon med klokskap, rutine og en venstrelabb av den delikate sorten.

Men ideen som Benn Eidissen - for andre gang - nå lanserer, om å sponse lønna for å få Gamsten til Glimt, er ikke god.

For det første er det langt, langt mer sannsynlig at Morten Gamst Pedersen blir en dårligere spiller de kommende år enn at han skal klare å levere på samme eller bedre nivå. Det har rett og slett med fysiologi å gjøre.

For det andre er det uklart om selv en Gamst i 2019-form ville fått plass på laget til Glimt. Hvor skulle han spilt? Skulle man benket Patrick Berg? Skulle man ofret løpskraft for å presse ham inn i en indreløper-rolle? Skulle Glimt lagt om formasjon?

Viktig jobb i kulissene

For det tredje ville det skapt en helt merkelig dynamikk i troppen. Hvis man åpner for å la rike onkler "bestemme" innholdet i en spillertropp, legger det føringer for jobben Kjetil Knutsen og Aasmund Bjørkan er nødt til å ha kontroll over sammen med klubbledelsen. Og hva ville spillere som presterer bedre enn Gamst Pedersen tenkt når de skuler bort på den antakelig langt bedre gasjerte sidemannen i garderoben?

I tillegg har vi jo den tette forbindelsen mellom Eidissen og Gamst, som er sønnen til en av hans bedre kompiser.

Benn Eidissen har i en årrekke virkelig hatt hjerte for Glimt. Han har gjort - og ikke minst gjør - en stor og viktig jobb i kulissene for å legge til rette for at klubben skal lykkes. Han er rett og slett en viktig tilbyder av rammevilkår.

Nettopp derfor bør han holde seg for god til å komme med utspill som Gamst-forslaget. Det skaper unødvendig støy og press på en klubbledelse som endelig er i ferd med å finne sin identitet. Det er ikke Benn Eidissens oppgave å mene noe om hvilke spillere Glimt skal hente, særlig ikke med hans økonomiske maktforhold til klubben.

Derfor: Benn, fortsett å engasjer deg i Glimt, men la fotballfolka styre fotballen!

Artikkeltags