Gå til sidens hovedinnhold

Glimt utlignet, men det holdt ikke helt inn

Artikkelen er over 5 år gammel
  • An.no kommer tilbake med kommentarer og reaksjoner.

- Jeg synes vi jobber knallhardt alle sammen, og vi hadde fortjent ett poeng i dag. Det er bare å brette opp ermene og jobbe på videre, sier Emil Jonassen til TV2 Zebra.

- Jeg er stolt over spillerne og vi jobbet kjempehardt. Det er surt at vi kke tar med oss poeng, men det var en god innsats av oss, sier Glimt-trener Aasmund Bjørkan etter kampen til TV2 Zebra.

Les også: Slik vurderer vi Glimt-spillernes innsats mot Odd (Krever innlogging)

- Jeg er fornøyd med at ungguttene står på som de gjør, og viser at de duger på dette nivået også, sier Bjørkan.

- Vi har muligheter å ta poeng i alle kamper, og vi gjorde et helhjertet forsøk, legger Glimt-treneren til.

90. min: Da er kampen over, og hjemmelaget kan juble for tre poeng etter 2-1. Glimt hadde ikke mye å komme med etter at Occean hadde sendt Odd i ledelsen 10 minutter før slutt. De helgule må dermed reise nordover uten poeng i bagasjen.

79 min: Der må Daniel Edvardsen og Glimt gi tapt mot Occean, som banker inn scoring nummer to for dagen. Odd tilbake i ledelsen.

75 min: Nå kjører Odd på for seieren, men Glimt gjør en god jobb defensivt og holder unna.

71 min: GLIMT UTLIGNER! Med sitt første skudd på mål i kampen så klarer Glimt å score. Jonassen legger knallhardt inn i feltet, og Jevtovic får pirket inn den bak Rossbach. Den så ikke Fagermo komme!

62 min: Milan Jevtovic inn for Jens Petter Hauge, mens Henrik Furebotn kommer inn for Mathias Normann.

60 min: Glimt prøver å flytte laget høyere i banen, men Odd har svært god kontroll på oppgjøret når klokka passerer 60 minutter spilt. Bjørkan ser ut til å gjøre klar noen bytter, og det er Furebotn og Jevtovic som skal inn.

46 min: 2. omgang er i gang!

Følg kampen direkte her!

- Hvis vi blir litt mer presise så kan vi score, men klart at det blir enormt med jobbing. Jeg synes likevel guttene har jobbet knallhardt i 1. omgang, sier Aasmund Bjørkan til TV2 Zebra før 2. omgang sparkes i gang.

- Vi blir trykket tilbake, men vi må holde litt mer på ballen og skape flere sjanser. Jeg må prøve å ta sjansen min, men Odd er et veldig bra lag og vi må høyere i banen, sier Fredrik Bjørkan til TV2 Zebra i pausen.

45 min: Da er det pause på Skagerak Arena med 1-0-ledelse til Odd. Glimt har en tøff jobb å gjøre om det skal bli poeng i dag.

38 min: 1-0 til Odd. Det måtte komme etter en corner, og det er selvsagt Occean som stanger hjemmelaget i ledelsen. Ikke imponerende markeringsjobb av Glimt-spillerne i den situasjonen.

33 min: Occean er ikke langt unna å sende hjemmelaget i ledelsen, men Edvardsen er knallsterk i duellen med canadieren og forhindrer baklengs. Sterk prestasjon av Glimt-backen!

30 min: Odd får flust med cornere og har allerede fem etter halvtimen spilt. Men Glimt klarer å forsvare seg bra og nekter hjemmelaget de største målsjansene.

24 min: Halldorsson bommer totalt i feltet på en corner, men slipper heldigvis med skrekken da Occean header utenfor i det åpne nettet. Stor sjanse til hjemmelaget!

20 min: Espen Ruud har hele venstresiden til Glimt å løpe på, og prøver å finne Zekhnini. Treffer ikke, men Odd nærmer seg noe som kan finne om en sjanse.

15 min: Odd er det førende laget på Skagerak Arena etter at et kvarter er passert, og det er ikke lett for Glimt å skape noe her. Kan fort bli en tung dag på jobben for de helgule, men holder greit unna for øyeblikket.

Før kampen: fire tenåringer fra start

Aasmund Bjørkan lar fem spillere sesongdebutere mot Odd i ettermiddag.

Jens Petter Hauge (16), Fredrik André Bjørkan (17), Patrick Berg (18) og Mathias Normann (19) starter alle, og utgjør dermed tenåringsrekka i Glimt fra start. I tillegg får Daniel Edvardsen og Anders Karlsen sin sesongdebut fra start.

- Jeg synes at det er utrolig artig at vi har så mange unggutter som forsvarer en plass fra start. Vi synes at de fortjener å starte, derfor gjør de det. Nå ser vi fruktene av det talentarbeidet vi har lagt mye ressurser i, sier Aasmund Bjørkan.

Husk å få med deg Studio Glimt fra klokken 22.30. Det ser du her:

Rutine på benken

Spillere som Trond Olsen, Milan Jevtovic, Henrik Furebotn og Thomas Jacobsen starter alle på benken mot Odd. Med andre ord starter hele kapteinstrioen på benken, og Hannes Halldorsson blir dermed kaptein i dag.

- Gambler du med dette uttaket?

- Det er ikke en idealsituasjon at alle debuterer samtidig. Samtidig er det litt tilfeldig, og litt på grunn av det ekstreme kampprogrammet vi er inne i. De blir kastet litt til ulvene, i en av de tøffeste bortekampene som er i løpet av en sesong. Så ærlige skal vi være. Men det er litt artig også, en flott referanse og test for dem, sier Bjørkan, som ikke er bekymret.

- Vi tror at det kommer til å gå bra. Det er derfor vi gjør det. Vi håper at de kan komme inn å bidra med energi, spilleglede og løpskraft, sier Glimt-bossen.

Husk å få med deg Studio Glimt fra klokken 22.30. Det ser du her:

Tøft program

Mandag tapte Glimt hjemme mot Sarpsborg 08, torsdag ble det seier i cupen mot Alta. Dermed er det de helgules tredje kamp på seks dager som venter i Skien i dag.

- Vi har spilt 11 kamper i år med cupkampene. Åtte av dem har vært bra, mens tre har vært under pari. Dette er andre gang vi er inne i en periode med tre kamper på seks dager. Sist mot Strømsgodset virket vi litt energiløse. Det er det vi tar konsekvensene av nå. Denne gangen har vi også en ny kamp allerede om tre dager, sier Bjørkan, og tenker på hjemmemøtet med Vålerenga førstkommende onsdag.

Slik starter Glimt mot Odd i ettermiddag:

Hannes Halldorsson - Daniel Edvardsen, Brede Moe, Martin Bjørnbak, Emil Jonassen - Patrick Berg, Anders Karlsen, Mathias Normann - Jens Petter Hauge, Fitim Azemi, Fredrik André Bjørkan.

På benken sitter: Simon Thomas, Thomas Jacobsen, Henrik Furebotn, Ulrik Saltnes, Trond Olsen, Milan Jevtovic.

Dersom Fitim Azemi ikke blir spilleklar, starter Mathias Normann som spiss, og Ulrik Saltnes kommer inn på midtbanen.

Husk å få med deg Studio Glimt fra klokken 22.30. Det ser du her:

Kommentarer til denne saken