RBK-supporter fikk 15.000 kroner i bot etter vold under Glimt-kampen

Trondheim 20191110. 
Pyro under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på Lerkendal Stadion.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Trondheim 20191110. Pyro under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på Lerkendal Stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto:

En mann er ilagt forelegg etter voldelig oppførsel under RBK-kampen mot Glimt.

DEL

Det skriver NRK Trøndelag mandag formiddag.

I starten av kampen mellom Rosenborg og Bodø/Glimt ble det kjørt både bluss og pyro blant supporterklubben Kjernen. Dette skal ikke være grunnen til at mannen har fått forelegg på 15.000 kroner.

– Han ble pågrepet for vold mot ei vakt. Han dyttet vakta kraftig bakover. Det kunne gått skikkelig ille. Vi kunne ikke sitte der og se på, sier Håkon Jørgensen til NRK Trøndelag.

Han er innsatsleder i Trøndelag politidistrikt, og jobber ofte på Lerkendal.

Like etter pågripelsen valgte flere fra supporterklubben Kjernen å forlate stadion. Dette i protest mot pågripelsen av sin egen supporter.

På Facebook går Kjernen hardt ut mot politiets opptreden.

– Kjernen finner seg ikke i at sivilt politi utøver maktmisbruk som mange var vitne til på Øvre Øst i går. At det i det hele tatt befinner seg sivilt politi på tribunen, er horribelt, skriver Kjernen i Facebook-gruppen sin.

I tillegg til volden skal en vakt ha fått brannskader i ansiktet etter å ha blitt truffet av pyro. Vakten ble sendt til legesjekk, men dette skal altså ikke ha noe med den pågrepne mannen å gjøre.

Rosenborg vant 3–2 over Glimt etter at Marius Lundemo scoret seiersmålet fire minutter på overtid.

Artikkeltags