Sist han spilte for Glimt, var han knapt på banen. Da Jan Halvor ville ha ham tilbake, takket han nei

De tidligere Glimt-spillerne Vegard Baatnes Braaten og Tom Erik Nordberg er kompiser i Levanger. Det kommer de til å fortsette med. Foto: Freddy Toresen

De tidligere Glimt-spillerne Vegard Baatnes Braaten og Tom Erik Nordberg er kompiser i Levanger. Det kommer de til å fortsette med. Foto: Freddy Toresen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

La Manga: Tom Erik Norberg (29) var ønsket tilbake av Bodø/Glimt.

Den høyvokste Levanger-kapteinen fikk virkelig noe å tenke på da Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen plutselig var på tråden.

- Jeg så ikke den komme. Jeg har sterke følelser for Glimt. Spesielt etter at jeg konstant var skadet da jeg spilte for klubben. Jeg følte på mange måter at jeg skyldte Glimt noe, medgir den rutinerte midtstopperen.

Etter å ha tenkt seg om noen uker, valgte han likevel å takke nei til de helgule.

- Det var en veldig vanskelig avgjørelse. Hovedårsaken er jo at jeg har slått meg ned i Levanger-området og i Levanger som klubb. Vi får kalle det familiære årsaker, innrømmer Nordberg.

Ville ikke ødelegge

Jan Halvor Halvorsen har lenge jaktet etter en midtstopper som kan styrke hans egen stall. I den forbindelse ble altså Tom Erik Nordberg spurt.

- Tom Erik er en god spiller som har vært i Glimt tidligere. Vi ønsket å forhøre oss, uten at vi ville ødelegge noe som helst for Levanger, forklarer Halvorsen og legger til:

- Vi gjorde et forsøk, men vi har full forståelse for at han valgte å bli værende i sin klubb.

Nord-trønderen var knapt på banen da han spilte i helgult. Tre operasjoner måtte til før han ble kvitt akillesplagene. Etter noen sesonger i Levanger føler han seg nå i bedre form enn på svært lenge.

- Det er lenge siden jeg har vært i så god form som nå. Det føles veldig godt. Akkurat derfor fristet det veldig med Glimt, innrømmer han.

- Dolkestøt i ryggen

Det ble for vanskelig å forlate Levanger. Klubben er nyopprykket til 1. divisjon. Det ville blitt tøft for nordtrønderne å miste sin kaptein før moroa kom i gang denne sesongen.

- I tillegg hadde jeg gjort alt for å overtale Vegard Braaten til å komme hit. Jeg kunne ikke la ham i stikken. Jeg måtte bli værende for å passe på, slik at han trives, smiler Nordberg.

- Det er helt rett. Det ville vært et dolkestøt i ryggen min om Tom Erik dro til Glimt, etter at jeg hadde signert for Levanger, konkluderer Vegard Braaten med et smil.

Artikkeltags