Signerte for to Glimt-år

Brede Mathias Moe (tv) og Vieux Yakhya Sané kriger mot Alexander Sørloth under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Glimt på Lerkendal. Nå har utlån fra RBK blitt til permanent overgang for Moe.

Brede Mathias Moe (tv) og Vieux Yakhya Sané kriger mot Alexander Sørloth under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Glimt på Lerkendal. Nå har utlån fra RBK blitt til permanent overgang for Moe. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Brede Mathias Moe (22) er klar for to nye år i gult. Avtalen mellom Rosenborg og Bodø/Glimt vil bli signert i løpet av én til to dager.

- Klubbene er enige. Brede Moe signerer en toårskontrakt, bekrefter Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen overfor an.no.

Lettet Moe

Moe kom til Bodø/Glimt på utlån fra Rosenborg i mars. 22-åringen fra Flatanger har vært i de helgules startoppstilling 25 ganger denne sesongen. Først i en noe uvant rolle som høyreback. Deretter som makker for Vieux Sané i Glimts midtforsvar.

- Jeg er glad for at det ble ordnet så fort som det ble, så jeg slapp å gå og tenke på det, sier Moe etter å ha gjort bodøværing av seg for to nye år.

- Jeg synes jeg har hatt et fint år i år, og samtidig vet jeg at jeg ikke hadde fått spille i Rosenborg, slik situasjonen er nå. Da regner jeg med at RBK er fornøyd med at jeg drar. I tillegg regner jeg med at neste år blir et spennende år. Jeg er veldig fornøyd, sier Moe til an.no.

Forhåndsavtalt kjøpesum

Glimt benytter seg av opsjonen som ble forhandlet fram i forbindelse med låneavtalen. Den ga klubben rett til å kjøpe Moes tjenester for en forhåndsavtalt sum, forutsatt at Moe selv ønsket dette.

Forsvareren, som for tiden ferierer hjemme i Flatanger, var aldri i tvil om at han ønsket å fortsette karrieren i Glimt.

- Jeg har trivdes godt. Viktigst av alt er det at jeg har fått tillit hos treneren. I den alderen jeg er i nå er spilletid viktig. Jeg tror jeg kan utvikle meg mye hvis jeg får spille fast på høyt nivå et par år til. Det føler jeg at jeg får muligheten til nå, sier Moe.

- Da Bodø/Glimt sa de hadde lyst til å hente meg permanent, var jeg selvfølgelig åpen for det, sier mannen som i tillegg til mange defensive bidrag leverte en sterk kandidat til årets mål på Aspmyra med sitt vanvittige raid mot Stabæk.

Kontinuitet

For klubben har det vært viktig å få Moe på plass nå. Overgangen sikrer kontinuitet i de bakre rekker, der det allerede synes klart at stopperkollega Thomas Båtnes Braaten ikke fortsetter for de helgule.

- Det er én ting. Det viktigste er at han ivaretar en kvalitet som spiller. Vi er veldig godt fornøyd med jobben han har gjort for oss i år, sier Bjørn Tore Hansen.

Glimt-direktøren vil ikke røpe hva det koster for Bodø/Glimt å hente Moe.

- Det er mellom klubbene.

PS: Brede Moe er den tredje spilleren Bodø/Glimt forlenger kontrakt med denne høsten. Fra før av har Ruben Imingen og Thomas Jacobsen begge signert toårsavtaler med klubben.

Artikkeltags