Bodø/Glimt er i ferd med å selge Ibba Laajab (29) til den kinesiske klubben Hebei Zhongji FC.

- Det er mange følelser forbundet med dette. For det første er vi glad for å få realisert et salg i dette overgangsvinduet. For det andre er vi glad på vegne av Ibba, som hadde lyst til at overgangen skulle bli en realitet. For det tredje, er det vemodig at vi mister en spiller som er viktig for laget. Det gir oss noen utfordringer, sier Glimt-direktør, Bjørn Tore Hansen.

Får penger

- Hvor mye penger tjener dere på dette salget?

- Det er overgangssum involvert, men summene oppgir vi ikke, sier Hansen.

Ibba Laajab kom til Glimt foran 2013-sesongen som Bosman-spiller fra Vålerenga. I sin første sesong i helgult scoret midtspissen 17 seriemål og bidro til at de helgule sikret seg et suverent opprykk til eliteserien.

Forrige sesong scoret Laajab sitt aller første mål i eliteserien på hjemmebane mot Rosenborg i en kamp som til slutt endte 2-2. Til slutt stoppet han på 13 seriemål. Bare Vidar Örn Kjartansson og Christian Gytkjør scoret flere mål enn Glimt-spissen i fjor med henholdsvis 25 og 15 seriemål.

Alexander Søderlund, Franck Boli, Mohamed Elyounoussi stoppet alle på 13 seriemål sammen med Ibba Laajab.

38.500 tilskuere

Etter 30 seriemål på to sesonger skifter 29-åringen nå beite. Hans nye arbeidssted blir altså på nivå to i Hong Kong. Hans nye klubbe heter Hebei Zhongji FC. Klubben unngikk så vidt nedrykk sist sesong. Nå satser de knallhardt på å kjempe høyere på tabellen. Et av grepene som gjøres er altså å sikre seg Ibba Laajab fra Glimt.

Hans nye klubb spiller sine hjemmekamper på en moderne arena med kapasitet til 38.500 tilskuere.

Alle papirer forbundet med overgangen skal være signert av de impliserte parter. Det eneste som gjenstår er at saken skal gjennom papirmølla internasjonalt hos FIFA.

Merittert trener

Laajab har signert en toårig avtale med sine nye klubb.

Hebei Zhongji FC trenes av serberen Radomir Antic, som tidligere har trent både Real Madrid (1991-1992), Atletico Madrid og Barcelona (2003).