Samene senket Bodø/Glimt

Artikkelen er over 16 år gammel

Bodø/Glimt ble kjempet i senk av Samelandslaget. Dermed tapte de helgule 1-2 i årets første kamp.

DEL


- Jaja, mange vil vel slakte oss etter det vi presterte i denne kampen. Det er aldri artig å tape fotballkamper. Denne er intet unntak. Alle som lever av å spille fotball ønsker å vinne alle fotballkamper, sier Glimt-ving Aasmund Bjørkan.
- Hvordan forklarer du at det gikk som det gjorde?
- Vi produserte mange sjanser, men klarte ikke å få ballen i mål. Ut fra sjansene som ble skapt burde vi vunnet, sier han.
- Men det gjorde dere ikke?
- Nei, vi gjorde ikke det. Vi spilte brukbart i 15 minutter. Deretter gikk en del av spillet i stå for oss. Ut over i kampen klarte vi ikke å skape nok trøkk framover. Derfor tapte vi, sier Bjørkan.

Frisk åpning.
I starten av kampen valset Bodø/Glimt over Samelandslaget. Allerede etter 20 sekunder slapp Trond Olsen fri, men skuddet gikk utenfor. Noen minutter senere kom Ville Lehtinen i en lignende situasjon. Også han satte ballen utenfor. Dumt. I stedet for å skyte burde finnen lagt bak i feltet hvor Glimt-spillerne sto i kø for å tuppe ballen i mål.
Etter 12 minutter fikk Glimt straffe, etter at Odd Karl Stangnes feide Christian Berg i bakken innenfor 16-meteren. Straffen satte kaptein Runar Berg sikkert i nettet.
- Jeg fikset straffen. Det var beholdningen for min del. Resten er bare å glemme. Det ville mye mer enn oss. De viste fram en voldsom innsats. Jeg måtte springe forbi samme mann to ganger for å slippe løs, oppsummerer Christian Berg.


Kolstad-tabbe.
Etter 20 minutter utlignet Samelandslaget. Jonas Kolstad glapp ett enkelt overlegg mellom fingrene. Bak i feltet ventet Tor Even Stamnes som enkelt plasserte ballen i nettet. To minutter senere lobbet Trond Olsen ballen i tverliggeren.
Samelandslaget fikk blod på tann og kjempet bra anført av de tidligere Glimt-spillerne Odd Karl Stangnes og Eivind Eriksen. Syv minutter før pause falt avgjørelsen. Martin Nordby var både ufin og frekk i duellen med Tom Høgli. Alta-talentet serverte ballen ferdigdempet til Aslak Sokki som enkelt parkerte ballen til høyre for Jonas Kolstad.

Lyktes ikke.
Resten av kampen bar preg av tunge Glimt-bein som ville mye, men som ikke helt fikk til det de ønsket. De helgule stanget mot en solid forsvarsmur. Det lille som slapp forbi stopperduoen Stamnes og Stangnes tok keeper Cato Nilsen seg mesterlig av.
Først skjøt Trond Olsen rett på keeper fra god posisjon etter 60 minutter.
Rett etter var det Runar Bergs tur til å treffe Samelandslagets keeper.
Gjestenes største målsjanse etter hvilen satte Steigens Lars Philip Paulsen utenfor høyre stolpe 10 minutter før slutt.
- Samelandslaget vant de fleste duellene. Derfor vant de 2-1. Dette var for dårlig av oss. Men husk, vi er bare i slutten av januar. Vi kommer sterkere igjen, lover Aasmund Bjørkan.

Artikkeltags