– Dette er ikke noe jeg har kommet på over natten. Jeg har fundert på dette i en måneds tid. Til slutt har jeg kommet fram til at jeg skal spille hele 2009-sesongen uten å heve lønn, slår Runar Berg fast.

– Hvorfor har du bestemt deg for dette?

– Det er flere grunner. For det første har klubben litt problemer i øyeblikket. I den situasjonen jeg er nå, så tar jeg meg råd til å bidra litt. Dette fordi jeg faktisk har muligheten til det, sier 38-åringen som også før har gitt økonomiske bidrag både til moderklubben og andre i Bodø.

Les også: Direktøren holdt på å ramle av stolen

Mange sliter

Det er langt fra bare Bodø/Glimt som sliter økonomisk om dagen. Også flere andre klubber sliter. Berg ønsker ikke at lagkompisene skal tvinges til å foreta samme grep som han selv.

– Spillerne i Bodø/Glimt tjener mye mindre sammenlignet med det spillerne tjener i de andre klubbene i eliteserien. Eventuelle lønnskutt bør ikke være noe tema i Bodø/Glimt. Situasjonen er ganske spesiell for mange fotballklubber akkurat nå. Dette blir på en måte mitt bidrag til klubben min, påpeker Berg.

Han er da også takknemlig over at Bodø/Glimt valgte å gi han en femårskontrakt, da han selv hadde fylt 35 år.

– De stolte på meg den gang. Jeg fikk en økonomisk trygghet for sesongene framover. Nå er det Bodø/Glimt som trenger litt hjelp, konkluderer Berg som har kontrakt ut 2010-sesongen med sin mangeårige arbeidsgiver.

600.000 kroner

Han legger heller ikke skjul på hvorfor han har muligheten til å foreta seg et såpass drastisk og uvanlig skritt i fotballsammenheng.

– Jeg har vært proff i Italia. Jeg har tjent en del penger på fotballen. En del av de kronene jeg har tjent tar jeg meg nå råd til å avse. Bodø/Glimt trenger pengene mer enn meg for øyeblikket, medgir han.

– Hvor mye sparer Bodø/Glimt ved at du gjennomfører dette?

– Min grunnlønn i klubben er på 600.000 kroner. I 2008 tjente jeg 760.000 kroner medregnet bonuser, bekrefter han.

I går ettermiddag og kveld ringte han rundt til en del av sine lagkamerater for å informere om sin noe oppsiktsvekkende avgjørelse.

– Møt opp på Aspmyra

Uansett hvordan det løser seg økonomisk for Bodø/Glimt, så har Runar Berg ett innstendig ønske foran sesongen som står for døren.

– Jeg håper at publikum møter opp på Aspmyra. Det er enorm forskjell på om vi får 3000 tilskuere eller 6000 tilskuere. Jeg vil faktisk påstå at det er forskjellen på tre poeng eller null poeng. Det er fantastisk inspirerende for oss spillere å gå på banen foran et mer eller mindre utsolgt Aspmyra. Derfor er håpet mitt at publikum støtter oss i hele 2009-sesongen. Kom på kamp og hjelp oss til poeng, oppfordrer Runar Berg og legger til:

– Samtidig hjelper dere Bodø/Glimt.

Best mulig form

Han ønsker ikke å dvele så mye rundt den økonomiske situasjonen i klubben sin. Midtbaneeleganten er mye mer opptatt av de tingene han faktisk kan påvirke. Nemlig at Bodø/Glimt skal stille best mulig rustet sportslig til seriestart.

– Klubben sliter og vi har folk som jobber for å bedre situasjonen. Selv kan jeg kun påvirke det vi holder på med på trening. For egen del handler det om å være i best mulig form når serien starter mot Fredrikstad 15. mars. Det akter jeg da også å gjøre, avrunder Berg.