Synes du det er riktig av Runar Berg å legge opp med umiddelbar virkning? Hva kommer du til å huske Berg for? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen.

Glimts mest profilerte spiller sier at han har spilt sin siste kamp i gult, og forteller at han tok avgjørelsen etter kampen mot Sandnes Ulf i går.

Talentfull unggutt

- Mot Sandnes Ulf ble jeg byttet ut med en 17-åring fra Bodø. Da jeg så Daniel Berntsen fosse ned til dødlinja for andre gang og la inn foran mål ble alt veldig tydelig for meg. Jeg kan ikke ta opp plassen på laget for en talentfull unggutt, sier Runar Berg.

Samtidig er han helt klar på hva han skal prioritere i tida framover: Glimts kamp mot konkursspøkelset. Klubben har en gjeld på flere millioner kroner, og står i fare for å forsvinne fra fotballkartet.

- Den kampen Glimt står overfor nå er langt viktigere enn kampen ute på banen, sier Berg.

Debuterte 15 år gammel

Runar Berg debuterte for A-laget til Bodø/Glimt i 1986, bare 15 år gammel. Berg debuterte da under nå avdøde Øystein Gåre.

- Jeg debuterte for A-laget i 1986, 15 år gammel, og da var han trener for Bodø/Glimt. Jeg følte at han hadde veldig stor tro på at at jeg kunne bli god. Siden har vi kjent hverandre godt i 25 år. Vi har tatt medalje i eliteserien og vi har vært i cupfinalen, mimrer Runar Berg om Gåre i mandagens utgave av VG.

Cupgull med Glimt

Siden har han lagt bak seg en lang og innholdsrik karriere. I tillegg til flere perioder i Glimt, har Berg også prøvd lykken i Rosenborg, Tromsø IL, Lyn og italienske Venzia. I løpet av karrieren har Berg vunnet fire seriegull med Rosenborg, han har tre cupmesterskap fra Rosenborg (to) og Bodø/Glimt, og han har i tillegg spilt fem landskamper for Norge.

Foruten de sportslige merittene, vakte det oppsikt da Runar Berg i 2009-sesongen valgte å spille uten å motta lønn fra et økonomisk presset Bodø/Glimt.

- Dette er ikke noe jeg har kommet på over natten. Jeg har fundert på dette i en måneds tid. Til slutt har jeg kommet fram til at jeg skal spille hele 2009-sesongen uten å heve lønn, sa Berg til AN i januar i fjor.

Det var nok en av grunnene til at Berg i fjor også ble kåret til Årets Nordlending i en kåring i regi av Avisa Nordland og NRK Nordland. Noe han også påpekte selv.

Spilte uten lønn

– Hovedårsaken er nok at jeg valgte å spille gratis for Glimt denne sesongen, sa Berg etter at kåringen var et faktum.

Det var ikke første eller siste gang Berg bidro også økonomisk for Bodø/Glimt.

I 2006 ga den elegante midtbanespilleren 100.000 kroner av lønna si til ulike formål. Blant annet gikk 50.000 til Bodø/Glimt, mens BHK og Grand Bodø fikk 15.000 kroner hver.

- Det er mye penger, ja. Det er bra å tjene penger og det er bra å gi bort. Jeg føler jeg har råd til det nå. Hadde jeg ikke hatt råd, ville jeg ikke gjort det. Og det er ikke sikkert situasjonen er den samme neste år, sa hovedpersonen selv.

-Eksistensen i fare

Lørdag ble det dessuten gjort kjent gjennom Avisa Nordland at Runar og storebror Ørjan Berg jobber intenst for å skaffe Bodø/Glimt tre millioner kroner.

- Jeg føler virkelig at eksistensen er i fare, og selv om jeg har vært med på mange kriser i denne klubben, sitter jeg nå med en følelse jeg aldri har hatt før, sa Runar Berg til Avisa Nordland lørdag.

AN oppdaterer saken.