Rosenborg-spiller til Glimt

Etter det Avisa Nordland erfarer, er Rosenborgs Daniel Berntsen på vei til Bodø/Glimt på lån.

Etter det Avisa Nordland erfarer, er Rosenborgs Daniel Berntsen på vei til Bodø/Glimt på lån. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Avisa Nordland møtte Daniel Berntsen på vei fra flyplassen og inn på Aspmyra, hvor han nå sitter i møte med glimtledelsen.

Etter det Avisa Nordland erfarer, er Rosenborg-spilleren aktuell for et lån ut sesongen. Om alt går etter planen vil Berntsen være spilleklar i morgen.

Det at Berntsen i det hele tatt er i Bodø tyder på at man har kommet langt i forhandlingene. Bertsen trente ikke med Glimt i dag, og fulgte treningen fra tribunen.

Etter det forlot han Aspmyra med en bunke papirer under armen.

Fikk Runar Berg til å legge opp

Berntsen signerte proffkontrakt med Glimt som 17-åring og debuterte på a-laget som innbytter for Runar Berg, i det som skulle vise seg å bli klubblegendens siste kamp for de helgule.

Runar Berg fortalte dagen etter kampen mot Sandnes Ulf at han la opp med umiddelbar virkning etter å ha sett unge Berntsen herje på banen.

- Mot Sandnes Ulf ble jeg byttet ut med en 17-åring fra Bodø. Da jeg så Daniel Berntsen fosse ned til dødlinja for andre gang og la inn foran mål ble alt veldig tydelig for meg. Jeg kan ikke ta opp plassen på laget for en talentfull unggutt, sa Runar Berg om avgjørelsen.

Millionsignering

21-åringen forlot Glimt til fordel for Rosenborg sommeren 2011, og har siden vært på lån i både Fredrikstad og Bodø/Glimt i 2012.

Berntsen ble lagt godt merke til under sin tid i Glimt, og ble kjøpt av Rosenborg for en sum som skal ha ligget rundt 4,5 millioner kroner.

Like før jul mottok Rosenborg en e-pos fra Strømsgodset der den regjerende seriemesteren informerte om sin interesse for Bodøværingen. Noe salg ble aldri aktuelt den gang.

Bekrefter

Nå bekrefter Rosenborg at det nærmer seg en overgang.

- Det handler om en utlånsavtale med opsjon på kjøp. Slik det ser ut nå, blir han Glimt-spiller i løpet av dagen, bekrefter Erik Hoftun overfor adressa.no.

- Vi gjør dette litt for Daniel selv, også. Han er en veldig god spiller, men ønsker å spille fast i eliteserien, sier Kåre Ingebrigtsen til avisa.

- Sitter jeg på benken et halvår til, blir jeg forbannet

Under RBKs treningsleir i Marbella før sesongen uttalte Berntsen til Aftenposten at han var avhengig av spilletid i Trondheim.

- Ja, og sitter jeg på benken et halvår til, blir jeg forbannet. Men jeg føler at jeg har gjort det bra hittil i år, så jeg håper så klart jeg får spille, sier Berntsen.

Siden har han fått ti kamper for trønderne denne sesongen, åtte av dem fra start.

Det har ikke lyktes Avisa Nordland å få en kommentar fra Berntsens agent Mike Kjølø, eller fra Glimtledelsen.

Artikkeltags