Råstad sliter fortsatt med smerter

Artikkelen er over 14 år gammel

Olav Råstad er fortsatt ikke bra i ankelen som ble operert i august.

DEL

Midtbaneankeret plages fortsatt med smerter i sin ømme venstre ankel.

– Jeg håper det beste, men jeg frykter det verste. Jeg har fortsatt vondt i ankelen. Den hovner opp ved hard belastning, og den låser seg i enkelte situasjoner. Akkurat som den gjorde før operasjonen, forklarer Harstad-væringen.

Nye bilder. I går trente han som normalt sammen med resten av lagkameratene, uten at ankelen plaget han nevneverdig. Etter trening dro han rett for å få tatt nye MR-bilder av ankelen.

– Det blir spennende å se hva bildene viser. Det tar sikkert noen dager før svaret foreligger. Deretter må jeg ta meg en prat med Bodø/Glimts fysioterapeuter. De må etter det ta en prat med legen som opererte meg, forteller Råstad.

Først etter at det er gjort får han vite om han må operere på nytt. Noe han selvsagt håper å slippe.

Trenger tid. – Jeg er en spiller som trenger mye trening for å komme i god form. Jeg må bruke denne vinteren på å jobbe knallhardt med nettopp den biten. En ny operasjon vil ødelegge svært mye i så måte. Da kommer jeg skjevt ut allerede fra start av. Akkurat det håper jeg selvsagt å unngå, konkluderer han.

I Bodø/Glimts jubelsesong i fjor regjerte Råstad i stor stil sentralt på midtbanen. I år var det langt mellom de sportslige oppturene både for han selv og laget.

– Jeg hadde slitt med smerter i ankelen i over ett år før jeg endelig ble operert. Jeg klarte aldri å komme i skikkelig form i løpet av vårsesongen. Jeg hadde håpet at inngrepet skulle hjelpe meg på rett spor igjen, men så har ikke skjedd, innrømmer Glimt-spilleren, som gikk glipp av mesteparten av høstsesongen.

Hovnet opp. Kirurgen fjernet løse beinsplinter og brusk i Råstads ankel. Han kom ikke på banen igjen for de helgule før i siste kvalikkamp mot Kongsvinger. En kamp han fullførte på rein vilje.

– Jeg kan ikke si at jeg var kampklar, men jeg valgte å presse meg gjennom. Det er jeg glad for nå, smiler Råstad, som leverte en meget god kamp på Bodø/Glimts midtbane i snøbygene på Aspmyra.

I etterkant ble han påminnet om at det å spille kanskje ikke var like lurt.

– Ankelen var hoven som en ballong i ei uke etter kampen. Jeg har fortsatt vondt og det er nettopp derfor jeg frykter det verste, avrunder han.

Artikkeltags