Råket vil gjøre som Kjølner

Artikkelen er over 15 år gammel

Det hadde ikke vært Stig Arild Råket imot å gjøre som Fredrik Kjølner – å blomstre i Glimt etter benketilværelse i Molde.

DEL

I går var 26-åringen på sin første trening som Glimt-spiller. Kristiansunderen følger i Fredrik Kjølners fotspor, som sommeren 2001 også kom fra Molde – og et liv i skyggen.

I likhet med Glimt-stopperen, som har vært en av Glimts beste de siste sesongene, slet Råket med spilletid i Molde. Bare 46 toppseriekamper, og tre scoringer, på fem sesonger medførte at den venstrebeinte forlot Røkkeløkka.

Vil vise seg frem. Nå er han klar til å gjøre som sin tidligere lagkamerat i Molde, nemlig slå til på Aspmyra.

– Det hadde vært noe. Han har gjort det bra siden han kom hit, smiler 26-åringen.

På plass i Bodø innrømmer han at revansjelysten – til å bevise at han duger på toppnivå – er tilstede.

– Jeg ønsker å få vist meg frem. I Molde fikk jeg ikke vist potensialet mitt og jeg hadde ikke kommet hit om jeg ikke hadde trodd jeg kunne klare det. Så er det viktig at Ola (Haldorsen) tror på meg, sier 26-åringen som fortsatt venter på at samboer og katt skal slå følge nordover.

Ola tror. Råket, omtalt som et supertalent som 17-åring, har aldri slått til på øverste nivå. Det håper han skjer i den gule trøya. Og han føler han har noe å bidra med på Aspmyra.

– Ganske mye, både på og utenfor banen. Jeg føler jeg har mye å bevise, noe jeg ikke fikk gjort i Molde, sier Råket.

– Man har ikke sett det beste av deg ennå?

– Det er mye å gå på, mener kristiansundgutten som har signert treårsavtale på Aspmyra.

Også hovedtrener Ola Haldorsen har forventninger til den første spilleren han selv hentet til klubben.

– Han er med og kompletterer venstresiden vår og er en spiller det ikke er tvil om vi har beov for. Han fikk ikke tillit i Molde, noe vi håper å gi han her i Glimt, sier Haldorsen som legger til at Råket skal få tid på seg til å bli kjent med de nye omgivelsene og ny spillestil.

Anvendelig. Det siste, 4-3-3-systemet, er helt ukjent for nordvestlendingen. Men han tar det som en utfordring, slik han er blitt forespeilet angående posisjon på banen. Hos Glimts trenerteam vurderes han langs hele venstresiden, fra back til kant.

– Du er åpen for alt?

– Det er jeg, men helst fremover på banen, smiler nyervervelsen – som ikke tror han kommer til noe bunnlag:

– Det tror jeg ikke. Potensialet i laget er stort og fjor var det mye tilfeldigheter, sier Råket som debuterer for Glimt i Kristiansand kommende helg.

Artikkeltags