Råket klar for Glimt

Artikkelen er over 15 år gammel

Stig Arild Råket (26) ble lille julaften Ola Haldorsens første forsterkning i Glimt-stallen.

DEL

Råket gjør dermed som Fredrik Kjølner gjorde for noen år siden; han går fra Moldes innbytterbenk til Bodø/Glimt. Om han går like greit inn i startelveren, gjenstår å se.

Stig Arild Råket som var på besøk hos Glimt i forrige uke, kommer opprinnelig fra Clausenengen i Kristiansund, men har vært Molde-spiller siden år 2000. På de fire sesongene i eliteserien har han spilt 46 kamper og laget tre mål. I år scoret kantspilleren ett seriemål, i 1-1 kampen mot Odd.

Startet sju kamper.

I år startet han sju seriekamper, men fullførte kun fire. Ni ganger kom han innpå fra benken som i skjebnekampen mot Glimt på Røkkeløkka som Molde vant med 3-0. Da kom Råket innpå da det var tre minutter igjen.

Kristiansunderen som er en 183 centimeter høy, har skrevet treårskontrakt med Glimt. Han slutter seg til Glimt-stallen noen dager etter at fellestreningene starter 5. januar.

– God spiller.

Trener Ola Haldorsen mener Råket er en spiller som vil kunne gi konkurranse på alle plassene på venstresiden, fra back via indreløper og til kant.

– Han er en god spiller som ikke hittil har fått ut sitt potensial, og det har jeg tro på at han i samarbeid med oss skal få til, sier Ola Haldorsen som gleder seg over forsterkningen.

For Stig Arild Råket selv var valget veldig enkelt da tilbudet kom fra Glimt:

– Jeg fikk et veldig bra inntrykk av både klubben og spillerne da jeg var i Bodø. Jeg hadde også et tilbud fra Mandalskameratene, men det fristet mer med eliteserie. Jeg føler at jeg har nivået inne.

– Det er blitt mye benk på deg i Molde. Er Glimt en mer riktig klubb for deg?

– Sånn som det har utviklet seg i Molde, er det forhåpentligvis det. Jeg har gått altfor mye ut og inn av laget i Molde og håper det er mulig å få tillit over tid i Bodø/Glimt, sier Stig Arild Råket.

Artikkeltags