Gå til sidens hovedinnhold

Populær hos agentene

Artikkelen er over 13 år gammel

Kåre Ingebrigtsen har virkelig fått merke at Bodø/Glimt er en populær klubb hos spilleragentene.

Agentene er mektig klar over at den nye Glimt-sjefen har tenkt å forsterke de helgule. Dermed er det ikke bare jobben i Rosenborg Kåre Ingebrigtsen har å konsentrere seg om for tiden.

– Jeg tror nesten samtlige agenter i Skandinavia har vært på tråden med potensielle spillere. Og her er det ikke bare snakk om agenter i Skandinavia. Også utenfor. De tilbyr oss ikke bare to spillere, men 10, forteller Ingebrigtsen.

Hvem bør Glimt forsterke laget med? Si din mening.

Umulig jobb. Alle spillerne som foreslås til Bodø/Glimt er ikke like gode. Det er faktisk såpass mange navn som florerer at det er umulig å få den totale oversikt.

– Det sier seg selv at det blir umulig å sjekke ut alle navn som kommer opp. Til det kommer det opp altfor mange, sier den nye Glimt-sjefen.

– Hvordan er nivået på de spillerne dere blir tilbudt?

– En ting skal være helt klart. Det er tydelig at det ikke er alle agenter som har like bra oversikt over nivået i eliteserien sammenlignet med 1. divisjon. Det merker vi ut fra enkelte av spillerne vi er tilbudt, slår Ingebrigtsen fast.

Bruke tiden. Derfor kommer ikke de helgule til å stresse noe som helst. Den nye Glimt-treneren ønsker heller ikke å kommentere alle navnene som florerer i media.

– Jeg kan ikke kommentere alle navnene som dukker opp. Vi skal ha inn spillere som kan gå rett inn å forsterke startoppstillingen. Så får vi heller bruke den tiden vi trenger på å finne de rette typene. Heller det enn å kommentere alt som dukker opp, mener han.

Schiefloe-bud. Også mannen som sto bak overgangene til Thiago Martins, Roy Miller og Randall Brenes – trønderen Jan Schiefloe – bekrefter overfor Avisa Nordland å ha tilbudt Glimt to spillere fra sin stall: den svenske midtbanespilleren Martin Åslund (31) og den amerikanske midtstopperen Clarence Goodson (25).

– Interessen for amerikanske spillere er rimelig stor. Nivået i Norge er ikke høyere enn at de lett tilpasser seg og sosialt er det lett med blant annet språk. Amerikanerne ser Norge som et mulig springbrett ut i Europa, forteller Jan Schiefloe.

194 centimeter. Begge de tilbudte spillerne er Bosman-spillere.

Åslund nektet å signere ny kontrakt med danske Viborg og kan bekle både sentral midtbane og indreløperrollen. Stockholmsgutten skal være vurdert som en soleklar forsterkning inn mot startelleveren.

Den 194 centimeter lange Goodson har spilt flere sesonger i MLS for Dallas og er beskrevet som en taklingssterk og spillende type.

Men 25-åringen presses nå av den amerikanske ligaen til å signere ny kontrakt. Med ny MLS-kontrakt vil prisen kunne komme opp mot 15-20 millioner kroner for den målfarlige stopperen.

Glimt-direktør Ernst Pedersen var ikke tilgjengelig for kommentar i går.