Gå til sidens hovedinnhold

Polsk spiss på prøve

Artikkelen er over 17 år gammel

I kveld kan du få se mannen som kanskje blir ny Glimt-spiss. Grzegorz Król prøvespiller for de gule mot Wolverhampton på Aspmyra.

Grzegorz Król er polakk og rundet 26 år i april. I natt kom han til Bodø i all hast for å rekke treningskampen mot Wolverhampton i kveld. Den polske spissen skal etter planen trene med Glimt frem til torsdag.

– Vi forventer det kommer en bra spiller og vil se om det kan være noe for oss, sier sportslig leder i Glimt, Tor-Ove Falch, som har jobbet med å kartlegge polakken i flere uker.

RBK og AIK. Økonomisk er han definitivt noe for Glimt ettersom han er Bosman-spiller og kommer gratis. Sportslig beskrives Król som en spiller med stor fart, god teknikk og bra fotballforståelse.

Nykommeren var også på prøvespill i Rosenborg tidligere i sommer. Der viste han kvaliteter, men var ikke den spisstypen trønderne jaktet på.

Men ryktene sier at landslagsbacken Christer Basma fortsatt er svimmel etter polakkens tre dager i Trondheim...

I tillegg prøvde han seg i svenske AIK. Der scoret han ett av målene da stockholmsklubben tapte 2-3 for Landskrona i en treningskamp. Heller ikke der var Król "rett mann".

– Han var dyktig, men ikke rett mann. Vi trenger en spiss som kan gå rett inn på laget, sa AIK-trener Nedojsa Novakovic til DN.sport.

UEFA-cupen. Nå kan Król skyte seg til kontrakt i nord. 26-åringen har spilt over 170 kamper i polsk toppdivisjon og står med snaue 50 mål – de aller fleste for topplaget Amica Wronki. Her scoret han blant annet seks mål i UEFA-cupen i 2003.

Årets sesong, som ble avsluttet i vår, spilte Król i den nest øverste divisjonen for Szczakowianka Jaworzno. 26-åringen scoret nest flest mål i 2. Liga med elleve fulltreffere på 24 kamper – før han i sommer ble Bosman-spiller.

Grzegorz Król har ifølge rapportene en hyggelig polsk rekord. 26-åringen har nemlig flest aldersbestemte landskamper mellom G15 og U21: 80 ganger har han spilt med flagget på brystet. Men spissen har aldri spilt en A-landskamp.