Gå til sidens hovedinnhold

Olsen viste muskler mot Brann

Artikkelen er over 13 år gammel

Bidro sterkt til at Glimt vant 3-1 mot Brann. Direkte:

Følg Glimt-Brann og de andre kampene fra eliteserien fra klokken 18.00 og 20.00.

Det var en frisk åpning på første omgang på Aspmyra søndag ettermiddag. Allerede etter et par minutters spill dundret Runar Berg ballen i tverrliggeren fra rundt 20 meters hold. Ballen gikk ut i feltet igjen, men Håkon Opdal fanget returen.

Ludde med målgivende

Og Glimt tok virkelig kommandoen fra start. Bare tre minutter senere var Runar Berg frampå igjen etter en flott forsering av Trond Olsen på venstrekanten. Uheldigvis for Glimt gikk avslutningen rett på Opdal fra fem meters hold.

Etter en knapp halvtime var det imidlertid bortelaget som tok ledelsen. En fin opprulling av Brann med Demba-Nyrèn og Ludvigsen endte til slutt opp hos Erik Huseklepp som alene med keeper satte ballen enkelt i mål.

Fortjent utligning

Like enkelt var det ikke minuttet etterpå. Etter å ha løpt over halve banen alene mot Jonas Kolstad, klarte ikke Huseklepp å få ballen i mål. I den situasjonen skal Glimt være veldig glad for at ikke Huseklepp økte ledelsen til 2-0 for bergenslaget.

I stedet fikk endelig Runar Berg hull på byllen. Et overlegg fra Trond Olsen ble ekspedert sikkert i mål fra veteranen, og Glimt fikk en fortjent utligning ti minutter før pause.

Snytt for straffe?

Andre omgang åpnet noe jevnere enn den første. Etter drøye ti minutter var imidlertid Trond Olsen på farten igjen. Lynvingen fra Lyngen løp i fra alle i Brann-forsvaret, men idet han skulle til å avslutte ble han tacklet av Bjørn Dahl. Publikum ropte på straffe, men Helgerud valgte å dømme hjørnespark. En situasjon som helt sikkert kommer til å bli diskutert etter kampen.

Etter straffesituasjonen så det ut som Brann hadde fått kampen mer inn i sitt spor, og Glimt virket ikke like farlige foran mål som tidligere i kampen. Det aktet imidlertid Trond Olsen å gjøre noe med. Fra drøyt 20 meter ladet Olsen venstreslegga og dundret ballen nede i venstre hjørne for Håkon Opdal.

Mønsterkontring!

Om Olsen fikk vist fram skuddfoten ved 2-1-scoringen fikk Glimt vist fram at de virkelig behersker kontringsspill på neste scoring. Mounir Hamoud brøt et Brann-angrep, spilte fram Jan-Derek Sørensen som forserte over halve banen før han slo ballen over på motsatt kant. Da hadde Trond Olsen startet på et sugende løp for lenge siden, og det meste av jobben var allerede gjort da han banket ballen i lengste hjørnet for Opdal inne i feltet. En mønsterkontring og et fantastisk angrep av Bodø/Glimt, og en verdig avslutning på kampen.

FØR KAMPEN:

Møtet innebærer et gjensyn med en tidligere Glimt-helt i Trond Fredrik Ludvigsen som starter på topp for Brann sammen med Njogu Demba-Nyren.

For Glimt ble det i helga klart at Pavel Londak ikke kan spille etter skaden han pådro seg på fredagstreningen . Som ventet er det Jonas Ueland Kolstad som erstatter Londak fra start.

Lagene stiller med følgende 11 fra start:

Glimt: Kolstad - Hamoud, Lædre Bjørdal, Rønning, Forko - Berg, C. Berg, Bjarnason - Sørensen, Johansen, Olsen.

Brann: Opdal - Dahl, Bjarnasson, Sigurdsson, Hanstveit - Vaagan Moen, Solli, El Fakiri, Huseklepp - Demba-Nyrén, Ludvigsen.