Da konkurrentene i sommer forsterket lagene sine, ble Glimt tvunget til å selge både toppscorer Håvard Sakariassen og lagkaptein Cato Hansen til opprykksrival Bryne.

Direktør Ernst Pedersen og styreleder Benn Eidissen innrømmer at den mildt sagt begrensede handlefriheten var med på å ødelegge drømmen om opprykk i år.

Nå har Glimt ryddet opp i sine økonomiske problemer. Og med økt fokus på markedsarbeidet er klubben i ferd med å skaffe seg den handlefriheten den har manglet.

Direktør Ernst Pedersen jobber med et budsjett for 2007 som øker fra 30 til 37 millioner kroner. Styreleder Benn Eidissen applauderer initiativet.

– Nå tenker vi opp og fram. Dette er første steget i retning eliteserien. Husk at de vi vil konkurrere med har budsjetter fra 50 millioner kroner og oppover, sier Benn Eidissen.

Doblet i Nordlandsbanken. Det er først og fremst takket være en betydelig økning i sponsorbudsjettet at Glimt er i stand med å realisere tidenes satsing.

Da Nordlandsbanken i forbindelse med høstens redningsaksjon ga Glimt et lån på inntil ti millioner kroner, ble det samtidig skrevet en ny og kraftig forbedret generalsponsoravtale.

Etter det Avisa Nordland har grunn til å tro, har den nye avtalen er verdi på mer enn 3,5 millioner kroner i året, mens den forrige var på godt under to millioner kroner.

– Vi kan ikke kommentere noen beløp, men kan bekrefte at verdien er mer enn fordoblet, sier Benn Eidissen.

– Direkte oppsiktsvekkende. Denne verdistigningen har ført til at Glimt har kunnet jobbet med helt andre beløp inn mot potensielle sponsorer på nest øverste nivå. Ernst Pedersen sier at man er i ferd med å få på plass fire hovedsponsoravtaler – hver av dem verdt en million kroner.

– Jeg vil rose særlig markedssjef Erlend Willumsen og direktør Ernst Pedersen for den jobben de har gjort på markedssiden. Vi ligger an til et markedsbudsjett på 20 millioner kroner til neste år, mot 12 millioner i år. Det er en økning på mellom 65 og 70 prosent, noe som er direkte oppsiktsvekkende for en klubb som går inn i sitt andre år i Adeccoligaen, sier Benn Eidissen.

Kjøper spillere. Mye av de ekstra pengene Glimt får å rutte med skal gå til kjøp og lønning av nye spillere.

I tillegg er det frigjort lønnsmidler etter at Ole Arvid Langnes, Olav Tuelo Johannesen, Stig Arild Råket og Håvard Halvorsen i tur og orden har takket for seg. Selv om det utad har vært relativt stille rundt Glimt på overgangsmarkedet, sier Ernst Pedersen at det for tiden er en omfattende aktivitet mot spillere.

– Men vi holder tett om hvilke det dreier seg om. Med én gang navnene blir kjent, øker prisen, sier Pedersen.

– Når vil det skje noe konkret?

– Det kan hende at vi har en ny høyreback klar allerede før nyttår.

– Nå tenker vi opp og fram.

Benn Eidissen, styreleder i Glimt