Nå er det slutt

Christian Berg forlater moderklubben.

Christian Berg forlater moderklubben. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kapteinen fortalte lagkameratene om sin avgjørelse på opprykksfesten.

DEL

Kaptein Christian Berg (35) blir ikke med på eventyret i eliteserien med Bodø/Glimt kommende sesong.

Glimt-bautaen ble aldri enig med de helgule om en forlengelse av sin kontrakt. I stedet signerer han om kort tid en ny toårskontrakt med 1. divisjonsklubben Fredrikstad.

På opprykksfesten etter seieren mot Vard mandag, snakket han til hver og en av lagkameratene og fortalte om avgjørelsen.

Toårskontrakt

- Det har vært en veldig vanskelig avgjørelse. Glimt er klubben min, men jeg må tenke på min egen framtid. Det er i Fredrikstad samboeren min og jeg skal bo. Jeg har pendlet mellom Fredrikstad og Bodø i mange år nå. Da Fredrikstad kom på banen med en toårskontrakt måtte jeg takke ja, forklarer den meget viktige midtbanespilleren.

Se reaksjonene etter opprykkskampen.

Foran den meget suksessfylte 2013-sesongen gikk lagkapteinen med på å signere en ny kontrakt med de helgule, hvor han samtidig gikk betydelig ned i lønn. Berg ønsket seg en toårskontrakt, mens Glimt-ledelsen kun ønsket å tilby en ettårskontrakt. Kompromisset partene i mellom ble en ett-pluss-ett-årskontrakt, hvor begge partene hadde mulighet til å si opp avtalen i løpet av det første året.

Christian Berg har i løpet av denne sesongen skaffet seg meget gode kort på hånden gjennom å ha startet samtlige 24 seriekamper til nå. Han har kun mistet andre omgangen borte mot Bryne, som endte med 0-4 tidlig i vår.

- Vemodig

Hans strålende spill på Glimts midtbane denne sesongen har selvsagt blitt lagt merke til av konkurrerende klubber. Dermed kom til slutt Fredrikstad på banen og lokket med en toårskontrakt. Dermed ble Glimt på mange måter satt sjakk matt.

- Fredrikstad har vært tydelig hele veien på at de ønsker meg, og hvordan de ønsker å bruke meg. Det blir uhyre vemodig å forlate Glimt etter denne fantastiske sesongen. Men, avgjørelsen er nå tatt. Jeg skifter klubb etter sesongslutt, medgir Glimt-kapteinen.

Se målet som sikret tippeligaspill.

Dermed får trener Jan Halvor Halvorsen litt av en oppgave når jakten på forsterkninger foran gjensynet med eliteserien kommende sesong starter. Han må ikke bare finne en ny midtbanedirigent. Han må også finne den sterkeste trendsetteren på trening hver eneste dag. Christian Berg er dessverre ikke en spiller som lar seg erstatte sånn helt over natten.

Artikkeltags