Milliongave til nye spillerkjøp

Artikkelen er over 16 år gammel

Øystein Gåre kan få styrket spillerstallen foran høstsesongen. En lokal investorgruppe er nemlig i ferd med å få på plass to millioner kroner.

DEL

Disse pengene skal den nedrykkstruete eliteserieklubben bruke til å styrke stallen.

– Vi har passert en million kroner. Målet er å få den siste millionen på plass i løpet av denne uka. Hvis ikke vi lykkes, så bruker vi litt av neste uke også, forklarer administrerende direktør i Avisa Nordland Ole Johnny Johansen.

Avisa Nordland er en av aktørene som står i spissen for å få på plass den nye investorgruppen.

Den skal bestå av et sted mellom seks og 10 aktører som går inn med lik andel. Foreløpig vil ingen av de andre aktørene ut med navn.

– Det er enkelte som ikke ønsker for mye blest om dette på det nåværende tidspunkt, forklarer Johansen.

Attraksjon. – Hvor mange er det som jobber med å dra lasset i dette prosjektet. Det er Gunnar Carlsen i Bodø/Glimt, meg selv og en person til som ikke ønsker å få navnet sitt på trykk.

– Hva er årsaken til at dere har tatt dette initiativet?

– Bodø/Glimt er sannsynligvis den største attraksjonen Bodø noensinne har hatt, med en markedsverdi som overgår det meste annet i byen. Klubben har en symbolverdi for hele fylket, og den har spesielt stor betydning for de mange miljøer rundt om i distriktet som er opptatt av idrett. Det er viktig for alle at klubben overlever i eliteserien. Derfor har vi satt i gang dette prosjektet for å forsøke å bidra med penger til investering av nye spillere, forklarer Johansen.

Positivt. Den dagen pengene er på plass, skal Bodø/Glimt få disponere dem akkurat som de vil.

– Vi skal ikke legge oss borti hvilke spillere de vil hente, eller hvor mange. De får bruke pengene slik de føler det passer best, innrømmer Avisa Nordlands administrerende direktør.

– Hvordan er dere mottatt i næringslivet når dere kommer med et budskap som dette?

– Vi har fått nei fra mange, men de har sagt nei på en hyggelig måte. Noen av disse er allerede tungt inne i Bodø/Glimt fra før. Andre igjen er positive og ønsker å bidra, påpeker Johansen.

Støtte i motgang. – Er det verdt å gjennomføre noe slikt, uten en gang å vite at laget fortsatt spiller i eliteserien i 2005?

– Ja, helt klart. Det er mange som er med og støtter Bodø/Glimt når klubben er i medgang. Det er viktig at vi også er med i motgang. Selv om Avisa Nordland på redaksjonell plass er kritisk til det som skjer ute på banen, så kan samme aktør forsøke å bidra på annet hold når det butter imot sportslig, hevder Johansen.

– Fotball er så viktig altså?

– Ingen tvil. I mine øyne burde både Nordland fylkeskommune og Bodø kommune bidratt med midler i denne situasjonen. Selv om kanskje begge har det trangt nok økonomisk som det er. Så viktig er Bodø/Glimt. Og så viktig er det at klubben forblir i eliteserien, konkluderer en krystallklar Ole Johnny Johansen.

Artikkeltags