Miller skriver Glimt-historie

Artikkelen er over 14 år gammel

Roy Miller blir Bodø/Glimts første VM-deltaker noen gang.

DEL

Glimt-backen er sammen med Leonardo González fra klubben Herediano i hjemlandet de to eneste venstrebackene i Costa Ricas tropp som ble klar mandag, og av disse har vi forstått at Miller er førstevalget.

Dermed er sjansen stor for at hele verden får se Bodø/Glimts mann mot Bernd Schneider fra Bayer Leverkusen i den NRK-sendte åpningskampen mellom Tyskland og Costa Rica 9. juni.

Den første. Roy Miller er en av fire "utlendinger" i den costarikanske troppen, og fra Europa har han kun selskap av Gilberto Martinez fra den italienske Serie B-klubben Brescia.

Miller blir dermed den aller første spilleren fra Bodø/Glimt som får delta i fotball-VM, verdens mest påaktede idrettsarrangement etter sommer-OL. Mini deltok riktignok i USA i 1994, men det var som Rosenborg-spiller.

Norges Fotballforbund bestemmer i dag om Roy Miller får spille flere kamper for Bodø/Glimt før VM. Miller fikk som kjent rødt kort i kampen mot Hønefoss sist søndag. Hvis dommeren i sin rapport vektlegger at Miller anvendte vold da han brystet ned motstanderen, får han trolig to kampers karantene. I så fall er han ute både mot Follo og Manglerud Star de to neste helgene.

Til Portugal. Etter 15. mai har Det internasjonale fotballforbundet bestemt at alle VM-spillerne skal skjermes fra seriespill, og dermed kan ikke Glimt bruke Miller 16. mai mot Strømsgodset med mindre han skulle få dispensasjon for det. I tillegg til "Godset" skal Glimt spille mot Bryne, Haugesund, Kongsvinger og Pors i VM-pausen. I tillegg kommer 2. runde i cupen. Etter VM starter Glimt mot Tromsdalen 2. juli

VM spilles som kjent i Tyskland hvor Costa Rica under gruppespillet skal bo på fasjonable Holiday Inn i Heidelberg. Men før de ankommer Heidelberg, skal latinamerikanerne til Portugal hvor de skal ligge i treningsleir og matche seg mot Japan og Sør-Korea.

Artikkeltags