Etter at Stabæk i går vant 2-0 over Vålerenga, er Glimt det laget i eliteserien som har scoret desidert færrest mål etter halvspilt serie.

Mens bunnlaget Fredrikstad har truffet blink 19 ganger på 13 kamper, står Glimt med fattige 11 seriemål. Bare to av dem er kommet på årets første sju seriekamper på Aspmyra.

Vi gjentar: To mål på sju hjemmekamper.

– Uvesentlig.

– For meg er det helt uvesentlig om vi scorer hjemme eller borte. Problemet er at vi scorer for lite, sier Øystein Gåre etter gårsdagens 0-0 mot Molde.

– Det er både uflaks og udyktighet som gjør at vi ikke får det til. Noen ganger spiller vi for trangt og vanskelig der framme, legger han til.

Ett kroneksempel på dette fikk vi se i sluttminuttene i går. Trond Fredrik Ludvigsen brøytet seg vei gjennom Moldes forsvarsrekke, men i stedet for å skyte, forsøkte han å gå til linja for å finne et innlegg.

– Er det sviktende selvtillit som gjør at han gjør et sånt valg?

– Det må du nesten spørre Trond Fredrik selv om. Men det kan nok være en del av forklaringen, sier Øystein Gåre.

Holdt tett.

Selv om Glimt med bare ett poeng i går gravde seg enda lenger ned i bunnstriden, var det på ingen måte begravelsesstemning i garderoben etter kampen. Både Øystein Gåre og spillerne hadde mer å glede seg over enn etter katastrofekampene mot Lillestrøm, og Fredrikstad.

Mot Molde klarte Glimt for første gang siden 20. mai å holde tett bakover. Tor-Egil Horn hadde riktignok god hjelp i en tverrligger ved en anledning. Men litt flaks må vel selv Bodø/Glimt kunne ta imot uten å skamme seg.

– Det var et steg i riktig retning for hele laget. At vi holder nullen skyldes at det fungerer bakover, sier Tor-Egil Horn.

Fine tendenser.

Også framover var det – særlig i 1. omgang – fine tendenser i Glimt-laget. I Runar Bergs fravær – og med André Hanssen i gryende form – ble ikke det offensive spillet så ensidig lagt til høyresiden som i mange av de tidligere kampene. Dermed ble Trond Olsen mye brukt, sikkert til Molde-back Erlend Ormbostads store fortvilelse.

Olsen regelrett herjet med Ormbostad og kom både til gode skudd og innlegg før pause. Men verken Olsen, Fredrik Kjølner eller André Hanssen klarte å få mål før pause til tross for gode forsøk.

Etter pause grep Molde begjærlig tak i kampen. Det første kvarteret ble Glimt presset bakover på banen og til å gjøre defensive feil. 13 og 15 minutter ut i omgangen burde det kanskje blitt bortemål. Første ble Fredrik Kjølner rundlurt av Kai Røberg som skjøt hardt. Horn måtte gi retur, og Glimt hadde store problemer med å rydde opp. To minutter senere måtte Horn slå ballen i tverrliggeren.

Kan ikke være kravstore.

Etter dette kom Glimt mer med igjen. Men etter et par brukbare skudd som ble reddet av Eddie Gustavsson, hadde Glimt kampens største sjanse 12 minutter før full tid. Ballen kom tillende ut fra Molde-feltet og i retning Stig Johansen. Lofotingen ladet kanonen og dundret til, men typisk nok for Glimt gikk ballen i stolpen og ut.

– Det er bare millimeter om å gjøre. Hadde vi vært i flyten, ville den kanskje gått inn, sier kapteinen som i likhet med Øystein Gåre er ganske så fornøyd med gårsdagens kamp.

– Det var positivt i forhold til hva vi har prestert i det siste. Vi skapte sjanser og holdt nullen. Det nytter ikke å være kravstore i den situasjonen vi er kommet i, sier Stig Johansen.