– Må tørre mer offensivt

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Bare Lyn har scoret færre mål enn Bodø/Glimt så langt i sesongen. – Vi må tørre mer, mener trener Kåre Ingebrigtsen.

DEL

Mot Tromsø sist var Glimt bunnsolide defensivt. Men i motsatt ende var det heller lite som ble skapt.

Det må bedre seg dersom de helgule skal ta steget vekk fra bunnstriden.

– Vi viste bra takter mot Stabæk. Da hadde vi en del gode angrep. I Tromsø var vi meget solide i forsvar. Det er ofte sånn at man med godt forsvarsspill får gode angrep. Aalesund spiller litt som Stabæk, så det er ikke sikkert det blir lett å få kontringer mot dem. Kjetil Rekdal er også en slu rev, sier Glimt-kaptein Jan-Derek Sørensen.

Ikke like gode

Hva det kommer av at Glimt ikke har skapt like mange sjanser i år synes han det er vanskelig å svare på.

– Vi må erkjenne at vi ikke har vært like gode i år, sier Sørensen.

Trener Kåre Ingebrigtsen mener at det vil hjelpe på å spille på Aspmyra igjen.

– I Tromsø er det usannsynlig vanskelig å få gode overganger. Ballen går helt sykt fort på den banen, og da må man være utrolig presise for å unngå å få brudd mot oss på vei framover. I andre omgang valgte vi bevist å spille direkte på kant i stedet for gjennom midten. Da er vi nødt til å være ekstremt presise, sier Ingebrigtsen.

Må ville mer

Han er likevel enig i at Glimt har en jobb å gjøre offensivt.

– Vi må ha større og tydeligere bevegelser, og ha vilje til å komme inn foran mål. Vi skapte mye mot Stabæk, og jeg føler at vi er på rett vei også på det området. Vi må fortsette den solide jobben defensivt, og bli enda tøffere offensivt, sier Glimt-bossen, som selv tok plass på høyrebacken på gårsdagens trening.

Kamp mot klokka for trio

For Jan-Derek Sørensen, Stig Johansen og Stian Theting blir det en kamp mot klokka for å bli klar til morgendagens kamp.

I går deltok Sørensen på treningen, Johansen løp noen drag for å teste sin vonde legg, mens Theting løp rolig rundt banen.

– Jeg kjenner fortsatt litt stivet i muskelen, sier Jan-Derek Sørensen.

Når det blir tatt en avgjørelse på om de spiller mot Aalesund er ikke avgjort.

– Ingen av dem kunne spilt om det var kamp i dag (tirsdag). Vi skal se på onsdagstreningen. Er de i framgang da trenger vi ikke å ta en avgjørelse før klokken fire torsdag, sier Kåre Ingebrigtsen.

Artikkeltags