23-åringen har siden tidlig i vår vært i dialog med Glimt om forlengelse av kontrakten som løper ut etter sesongslutt. Men finnmarkingen har ikke klart å komme til enighet med klubben som gjorde han til eliteseriespiller.

Etter det Avisa Nordland kjenner til skal angriperen, som står med to mål på ti eliteseriekamper hittil i år, ha takket nei til et tilbud som trolig ville gjort han til klubbens best betalte spiller.

– Maksimalt tilbud. Senest denne uken takket altagutten nei til nok et forbedret tilbud – på de tre neste årene – fra kontorene på Aspmyra.

Styreleder i Glimt, Tord Kolstad, bekrefter overfor Avisa Nordland at tilbudet til høyrekanten er helt i toppklasse etter Glimts lønnsstruktur.

– Han har fått et tilbud fra oss, som han har takket nei til, og det er på de maksimale rammene vi har og som er mer enn anstendig, sier Kolstad.

– Det ville gjort han til en av de best betalte i klubben?

– Han er jo allerede en av de best betalte, svarer styrelederen i Glimt.

– Vil dere kunne forbedre tilbudet ytterligere?

– Han har fått et tilbud som er på maks, parerer Kolstad – som likevel understreker:

– Vi ønsker han sterkt med videre. Det er det ingen tvil om.

I Runar-klasse. Med andre klubber på banen, kan Glimt likevel får problemer med å resignere angriperen. Brann har signalisert at de ønsker den tidligere tysklandsproffen og fra Bergen er de økonomiske rammene Ludvigsen er forespeilet i en annen klasse.

Det betyr at Ludvigsen fort kan havne i samme situasjon som Trond Olsen – der lønnstilbudet taler mot Glimt.

Avisa Nordland vet at Glimts topplønninger, der trolig lagets ener Runar Berg befinner seg, er på mellom 600.000 og 700.000 kroner. Samtidig kan Brann trolig friste Ludvigsen med utbetalinger i millionklassen – trolig nærmere halvannen million i årslønn.

Det betyr at Glimt så til de grader må sprenge lønnsstrukturen i klubben, for å kunne tilfredsstille kravet til den tidligere U21-landslagsstjernen.

– Hvordan oppfatter du forhandlingssituasjonen med Ludvigsen?

– Han har fått et tilbud og er i en fase der han vurderer. Jeg skjønner han er smigret over interessen fra Brann, men jeg håper og tror han vil kunne få en bedre utvikling som spiller her.

Samtidig er vi avhengige av folk som står opp og blør for Glimt, sier Tord Kolstad.