Legger opp ved sesongslutt

Artikkelen er over 10 år gammel

Jan-Derek Sørensen (37) har bestemt seg. Etter 19 sesonger med fotball på toppnivå er det snart slutt. Hva mener du? Se bilder fra Sørensens karriere!

DEL

Glimt-kapteinen legger støvlene på hylla for godt etter sesongslutt.

– Nok må være nok. Jeg føler jeg har spilt på overtid i noen sesonger nå. Skal man være med på dette nivået, så må man være god nok. Nå føler jeg meg ikke god nok lenger, slår Sørensen fast og fortetter:

– I tillegg sier kroppen fra stadig oftere ifra om at nå er det på tide å roe seg ned. Det er tidvis en brutal belastning å spille kamper i eliteserien.

Debatt: Må Glimt hente inn erstatter for Jan-Derek Sørensen når han legger opp? Hvem i dagens stall er mest egnet for å erstatte Sørensen? Diskuter saken i vårt Glimt-forum!

Angrer ikke

37-åringen har ikke angret et eneste sekund på at han valgte å forlenge karrieren med to sesonger i Bodø/Glimt. Selv om kanskje ikke renommeet hans som fotballspiller har tjent på de to siste sesongene i nord, så mener Sørensen det var rett å avslutte karrieren der den egentlig startet under Trond Sollieds ledelse på 90-tallet.

– Familien og jeg har mange venner i Bodø og vi stortrives her. Nå handler det om å bruke de seks siste seriekampene til å berge fortsatt eliteserieeksistens for Bodø/Glimt. Jeg kom hit for å bidra til at Bodø/Glimt etablerte seg i eliteserien. Den jobben er ikke gjort hvis vi rykker ned. Og er det en ting jeg er veldig lite lysten på så er det å avslutte karrieren med et nedrykk. Det vil vise seg i løpet av de seks neste kampene om vi makter å gjøre den jobben som kreves, påpeker kantspilleren.

Er klar til kamp

Han kommer til å gjøre alt han kan for å bidra til at de helgule forblir i eliteserien.

Ingen skal være i tvil om at motivasjonen fortsatt er til stede i de seks siste kampene, og i eventuelle kvalikkamper.

– Jeg skal trene godt framover. Jeg lover å være klar hvis treneren velger å bruke meg, forsikrer Sørensen.

Avgjørelsen om å legge opp ble tatt for noen uker siden.

– Det var en grei avgjørelse å ta. Jeg fyller 38 år på tampen av året. Jeg har vært heldig som har fått spille fotball så lenge på dette nivået, men nå er det altså snart slutt, sier han.

Gode arvtagere

Selv er han sterk i troen på at Bodø/Glimt allerede har de rette typene til å føre arven videre på kantene på Aspmyra.

– Trond Fredrik Ludvigsen, Akwasi Oduro og Daniel Stensland har tiden framfor seg. De kommer til å gjøre en god jobb i mange år framover. I tillegg kommer det en kar som Kjell Gunnar Vangen bakfra i egne rekker. Også han kan bli en bra mann for Glimt framover, spår Sørensen.

Han var meget langt nede etter 1-1-kampen mot Start. Utligningen på tampen av kampen ble en meget sur pille å svelge.

– Jeg irriterer meg enda. Vi har gjort det meget vanskelig for oss selv med den utligningen der. På forhånd antok jeg, i den grad noen kamper er enkle i eliteserien, at Start-kampen var den av de gjenværende kampene vi hadde størst sjanse til tre poeng. Nå klarte vi ikke det, og dermed må vi gjøre jobben i enda tøffere kamper. Den utfordringen må vi bare ta, slår Sørensen fast.

Ingen planer

Jan-Derek Sørensen holder døra litt på gløtt når det gjelder eventuelt spill for en klubb i lavere divisjoner i Oslo-området.

– Man vet jo aldri. Kanskje ender jeg opp som trener for en liten klubb en eller annen gang. Da kan det jo tenkes at jeg velger å spille litt selv også. Vi får se, sier han.

– Har du fått tilbud fra andre klubber?

– Nei.

– Har du lagt noen planer for framtiden etter fotballen?

– Jeg skal tilbringe mye av tiden min sammen med sønnene mine. Jeg skal forsøke å følge opp deres fotballinteresser og være til stede når de trener og spiller kamper på sitt nivå. Ut over det har jeg ingen planer. Jeg skal roe ned og ser fram mot å få både frihelger, påskeferie og sommerferie. Slike ting blir faktisk en ny og spennende opplevelse, smiler Sørensen.

Nils Arne Eggen

Årene i Borussia Dortmund gjorde sitt til at kantspilleren har det høvelig greit økonomisk. Dermed har han ingen hast med å lete etter eventuelle nye yrker.

– For å holde oss til fotballen, så får jeg si som gode gamle Nils Arne Eggen sa i sin tid til oss spillerne. Sett fart framover selv om du ikke ser løsningene der og da. Løsningene kommer lenger fram i banen. Jeg vil forholde meg til min nye tilværelse på samme måte og kommer ikke til å gå bevisst inn for å få meg en ny jobb. Før eller siden dukker det nok opp noe jeg har lyst til å gjøre. I mellomtiden skal jeg kose meg med frihelger sammen med familie og venner. Litt reising blir det nok også. Men først skal vi berge plassen i eliteserien med Bodø/Glimt, avrunder den avtroppende kapteinen.

Artikkeltags