Kvittet seg med cupspøkelset

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Seks minutter med festfotball så ut til å holde for Glimt. I stedet måtte de ha straffesparkkonkurranse mot Alta for å kvitte seg med cupspøkelset. Se alle målene i kampen

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Drømmen om cupfinale på Ullevaal har alle de tre siste sesongene blitt knust i tredje runde for Glimts del. Mange fryktet at laget skulle gå på et bananskall borte mot Alta i Finnmarkshallen.

Lite tydet imidlertid på en tidlig cupexit innledningsvis. Glimt gikk ut i hundre og regelrett overrumplet sjokkerte gjester.

Først sendte Vegard Braaten gjestene i ledelsen med et smart skudd fra 18 meter - uten at han valgte å juble mot sine gamle lagkamerater. Da var det kun spilt fire minutter.

Heftig åpning

Kun to minutter senere lå neste ball i Alta-nettet. Lynvingen Ulrik Berglann dro seg fri på venstresiden og løftet ballen inn i feltet. Der ventet Aram Khalili som med en kraftfull heading doblet Glimt-ledelsen.

Der og da så det meste ut til å dreie seg om hvor stor seieren skulle bli. I stedet snudde kampbildet fullstendig. Glimt har en lei tendens til å gi fra seg initiativet når de tar ledelsen. Det skjedde også i Finnmarkshallen onsdag, like etter å ha tatt ledelsen 2-0.

Alta tok fullstendig over

Først reddet debutant Bjørn-Otto Willassen et Alta-forsøk på streken. Deretter skjøt Håvard Nome i tverrliggeren. Glimt levde med andre ord farlig.

Likevel gikk det 64 minutter før Alta reduserte til 1-2 ved Christian Reginiussen. Til tross for et massivt Alta-press så Glimt ut til å holde unda.

Så dukket en gammel Glimt-kjenning opp.

Innbytter Trond Fredrik Ludvigsen hadde bare vært på banen to små minutter da han lurte seg alene på bakre stolpe etter et hjørnespark. Fra den posisjonen kunne han enkelt pirke inn utligningen. Da var tre av de fire overtidsminuttene spilt.

- Utilgivelig

- Måten vi falt sammen på var utilgivelig. Vi spilte veldig godt i 10-15 minutter. Deretter styrte Alta det meste. Vi produserte knapt noen muligheter. Hadde vi møtt et bedre lag, hadde vi tapt i dag, oppsummerte keeperhelt Jonas Ueland Kolstad like etter kampslutt.

Ekstraomgangene ble mest som en transportetappe å regne for begge lagene. Alta var nære på ved et par anledninger, men Jonas Ueland Kolstad storspilte bakerst for Glimt. Dermed måtte det hele avgjøres på straffer.

Det sto 4-4 etter at begge lag hadde skutt sine fem straffer.

Mesterlig strafferedning

Avgjørelsen på den endeløse kampen fant sted da Markus Rolandsen tok Altas sjette straffe. Straffen var god og hadde retning helt mot hjørnet, men Jonas Ueland Kolstad fikk avverget med et tigersprang.

- Jeg hadde en taktikk som gikk ut på å stå lengst mulig på straffene. Jeg hadde en god følelse på at han kom til å se den til venstre for seg selv. Da var det bare å satse hundre prosent på det hjørnet. Det var en god følelse å redde skuddet. Det var deilig å være en avgjørende faktor i en slik kamp, sier Glimts solide sisteskanse.

Imingen avgjorde

Dermed fikk Glimt muligheten til å avgjøre det hele. Den muligheten benyttet Ruben Imingen seg av. Straffen nede i venstre hjørnet var akkurat hard nok til å snike seg inn via keeper Lukasz Jarosinskis fingertupper.

- Jeg var egentlig ikke særlig nervøs. Jonas hadde gitt meg et bra utgangspunkt. Jeg hadde bestemt meg for å legge den i det hjørnet på forhånd. Det gikk heldigvis, selv om det var såvidt, smiler Imingen.

Dermed tok de helgule seg til fjerde runde for første gang siden 2008.

Flere debutanter

Bjørn-Otto Willassen spilte fra start på høyrebacken i Thomas Jacobsens skadefravær. Den oppgaven løste han meget bra. Særlig før hvilen da han hadde stålkontroll på Alexander Solberg.

- Det var sinnsykt morsomt å få muligheten til å spille. Det ga absolutt mersmak, sier unggutten, som markerte seg med å redde ballen på strek.

Også Magnus Sandvik Edvardsen fikk sin Glimt-debut da han kom inn etter 90 minutter. 19-åringen kunne fort ha endt opp som den store syndebukken.

Den unge angriperen tok Glimts tredje straffe i straffesparkkonkurransen. Den sendte han rett i klypene til Altas keeper. Dommeren ga han imidlertid et nytt forsøk da han mente keeperen bevegde seg utenfor streken. Det andre forsøket snek seg såvidt inn i nettet.

Før kampen

Inngangen til ettermiddagens cupkamp har vært alt annet enn lett for de helgule. Skadefrekvensen internt har økt kraftig de siste ukene.

Jim Johansen brakk foten i siste seriekamp før ferien hjemme mot Strømmen sist. Han er naturlig nok uaktuell for spill i dag.

Papa Alioune Ndiaye er igjen hjemme i Bodø og soner karantene før rødkortet han pådro seg i forrige cuprunde mot Nardo.

I går ble det klart at heller ikke kaptein Christian Berg blir med nordover. Berg sliter med etterdønninger etter hodeskaden han pådro seg i bortekampen mot Start. Hans sted får Vieux Sane sjansen sentralt på Glimts midtbane.

Fra før av er trioen Tom Erik Nordberg, Viljar Nordberg og Daniel Stensland fortsatt ute med skader.

I tillegg har Thobias Skovgaard flyttet hjem til Danmark, etter at utlånsavtalen med FC København nå har løpt ut.

Vitnemål

Som om ikke dette var nok er det ganske tynt i rekkene også på reservebenken. Midtstopper Martin Pedersen fra B-laget hadde vært en naturlig mann å ta med i troppen nordover. Han blir heller ikke med på grunn av en kneskade han pådro seg i siste B-kamp mot Harstad i helga.

Morten Ågnes Konradsen er heller ikke med i troppen. Stortalentet er opptatt med å hente et vitnemål på skolen akkurat i dag.

Glimt sender følgende spiller ut på banen fra start mot Alta: Pavel Londak – Bjørn Otto Willassen, Krister Wemberg, Thomas Båtnes Braaten, Ruben Imingen – Tommy Knarvik, Vieux Sane, Ulrik Saltnes – Vegard Båtnes Braaten, Aram Khalili og Ulrik Berglann.

Laget

På benken har Cato Hansen og Tom Kåre Staurvik med seg følgende spillere:

Jonas Ueland Kolstad, Erlend Robertsen, Magnus Sandvik Edvardsen, Lars Næss og Hans Wilhelm Willassen.

-Vi har en bra startoppstilling. Ellers er vi ganske tynt besatt når det gjelder erfaring fra dette nivået. Fram mot kampen skal vi vurdere om Aram Khalili eller Erlend Robertsen spiller fra start. Det kan være en fordel å ha både Vegard Båtnes Braaten og Aram Khalili med fra begynnelsen av. Aram har vært god i det siste. Duellstyrken hans kan bli utslagsgivende, mener Cato Hansen.

I tillegg har Khalili gode minner fra sist gang han var i Finnmarkshallen. Da scoret han tre mål på 20 minutter i andre omgang i et oppgjør som endte 3-3.

Artikkeltags