Gå til sidens hovedinnhold

Kun én Glimt-spiller får topp score

Artikkelen er over 7 år gammel

Trillet terningen på Glimt-troppen noen dager før alvoret braker løs i eliteserien.

Vi har fulgt de aller fleste treningene gjennom en lang oppkjøring. Vi har sett samtlige kamper. Mange har lagt ned et solid stykke arbeid over tid.

Her er dommen - med terningkast:

Pavel Londak - 5

Har svart på tiltale etter at Staw kom til klubben. Virker mer fokusert og på hogget enn på lenge. Drar fram klasseredninger på hver eneste trening. Rutinert og tøff. Største svakhet er med ballen i bena, men her har han tatt store steg i vinter.

Lasse Staw - 4

Har vært god siden han kom til klubben. Voldsom spenst. Flink til å dirigere spillerne foran seg. Sørger for at Londak blir utfordret hver eneste dag. Det gjør begge til bedre målvakter.

Zarek Valentin - 4

Er en klassespiller. Offensiv type som bidrar positivt i hele spillergruppa. Stødig bakover. God spilleforståelse. Kan bli en stor overraskelse for mange i eliteserien.

Vieux Sané - 5

Har vokst veldig de siste 15 månedene. Kunne forsvart en plass i hvilket som helst lag i eliteserien. Raskt, sterk, tøff og teknisk. Konsentrasjonen kan tidvis glippe. Hvor lenge blir han i Glimt?

Thomas Båtnes Braaten - 5

En av spillerne med best utvikling siden Halvorsen kom. Rolig og trygg med ball. God i igangsettingsfasen. Godt blikk for spillet. Må bli enda tøffere i duellspillet inne i egen boks.

Ruben Imingen - 4

Har vokst med kapteinsbindet. Er i ferd med å danne en meget farlig offensiv venstreside sammen med Badou og Olsen. Stødig og pålitelig defensivt. Må framstå som leder i år.

Kristian Brix - 4

Meget anvendelig type. Kan spille overalt bortsett fra i mål. Sterk i kroppen. Ballsikker. Voldsom innsats på trening og i kamp. En treners drøm. Vil få mye spilletid.

Martin Pedersen - 2

Startet positivt mot TUIL. Ble dessverre avslørt mot Tromsø i Spania. Virket utrygg på seg selv. Stor, sterk og robust. Har en spennende framtid, hvis han jobber målrettet og strukturert på trening.

Brede Moe - 3

Nettopp kommet til klubben. Vanskelig å vurdere. Er rask og smart. Kom til Bodø med frynsete selvtillit etter et tøft år i Rosenborg. Må senke skuldrene og slippe seg løs på trening og i kamp. Høyt potensial.

Thomas Jacobsen - 4

Jobber hardt på hver eneste trening. Skal ta steget opp som en av lederne i gruppa. Voldsom arbeidsmoral. Flink til å ta tunge offensive løp. Må bli hurtigere med ballen i bena på dette nivået.

Dominic Chatto - 5

Nigeriansk utgave av Christian Berg. Er balansepunktet sentralt på midten. Ikke like brutalt god defensivt som Berg, men trolig hakket giftigere offensivt. Viktig mann på alle måter for dette laget.

Papa Alioune Ndiaye - 6

Viser tidvis fram ting på trening som ingen andre gjør. Har et vanvittig steg offensivt. Er involvert i det aller meste Glimt skaper offensivt. En klassespiller på alle måter. Kan bli en sensasjon i eliteserien.

Anders Karlsen - 4

Startet litt forsiktig i oppkjøringen. Markerer seg mer og mer på trening. Er smart og ballsikker. Må luke unna slurvete balltap i kamper. Med rett intensitet i spillet sitt kan han bidra når som helst.

Ulrik Saltnes - 3

Løser oppgavene både på midtbanen og i midtforsvaret. Er en smart spiller. Hvis Saltnes slipper seg enda mer løs, er det et tidsspørsmål før det løsner. Er kanskje litt for snill mot seg selv og medspillerne?

Tommy Knarvik - 2

Stort sett skadet i fjor. Har spilt veldig lite i treningskampene. Virker mer på hogget på trening. Godt blikk offensivt. Har fortsatt trøbbel defensivt. Blir tidvis for lett å runde.

Morten Ågnes Konradsen - 3

Kan brukes som indreløper og kant. Meget fortrapp og løpssterk. God balanse. Slurver i perioder med de enkle pasningene. Kan levere allerede denne sesongen.

Mathias Normann - 2

Hospitant i A-troppen. Har ikke spilt i treningskampene. Er et udiskutabelt talent. Klart best offensivt. Herlig blikk for spillet. Må bli bedre defensivt, og mye tøffere mentalt.

Patrick Berg - 3

Hospitant i A-troppen. Har klart seg bemerkelsesverdig godt på trening. Fikk spille en omgang mot Tromsø i Spania. Den lærte han mye av. Kommer trolig til å ta store steg raskt.

Dane Richards - 4

Uhyre rask kantspiller. Kan få mer bakrom i eliteserien enn han fikk i 1. divisjon. Teknikken står ikke alltid i stil med farten. Skaper mye. Meget lojal defensivt.

Ibba Laajab - 4

Har jobbet knallhardt i hele vinter. Kan stå foran sitt store gjennombrudd som 28-åring. Det meste rundt ham stemmer. Nå er det opp til Ibba selv å vise hvor god han egentlig er.

Trond Olsen - 5

Endelig tilbake i gult. Har vokst som spiller og menneske. Seriøs på trening. Alltid farlig i kamp. Har tatt store steg defensivt. Passer perfekt inn i Glimts 4-3-3-system.

Vegard Båtnes Braaten - 3

Har ikke fått vist seg fram all verden i kampene. Viser fram imponerende egenskaper som avslutter på hver trening. Passer kanskje bedre i 4-4-2. Kan bli enda tøffere i duellspillet.

Jim Johansen - 3

Må ta igjen en god del uker på de andre i forhold til operasjonen etter sesongslutt. Tydelig at han er på gang nå. Har en spennende spisskompetanse når det gjelder å putte ballen i mål.

Ulrik Berglann - 2

Har ikke overbevist de gangene han har spilt kamp. Må finne tilbake til spillegleden på trening. Er svært raskt og farlig når han treffer med timingen på rykket sitt. Se og lær av Olsen.

vurdert av Freddy Toresen

Kommentarer til denne saken